maandag 22 juli 2013

€2.000 extra aflossing aangevraagdIk heb vandaag weer een extra aflossing aangevraagd. De afgelopen weken extra schrijfopdrachten gekregen, een schenking ontvangen en goedkoop op vakantie geweest.

Dit jaar zijn wij op vakantie geweest binnen Nederland. In vergelijking met een vliegvakantie naar een buitenlandse bestemming hebben wij hierdoor enkele honderden euro’s bespaard. In totaal hebben wij toch nog veel uitgegeven, maar in vergelijking met voorgaande jaren valt het mee. Een bijkomend voordeel was dat ik nog enkele schrijfopdrachten tijdens de ochtenduurtjes op mijn vakantiebestemming kon uitwerken. De opdrachten hebben mijn vakantiepret niet bedorven en hebben toch weer extra geld in het laatje gebracht. Ook heb ik een kleine schenking ontvangen die ik gelijk goed wil gaan investeren.

Mijn totale hypotheek gaat door deze extra aflossing zakken naar €179.976. Het is mijn gelukt om binnen één jaar €20.000 extra af te lossen op mijn hypotheek. Uiteraard geeft dit wel een vertekend beeld, want de eerste aflossing van €12.000 heb ik eerst jaren voor moeten sparen. Ik moet zeggen dat het goed voor de motivatie is om door de grens van €180.000 gebroken te zijn. Nu hoop ik in 2013 nog €4.000 af te kunnen lossen.

8 opmerkingen:

 1. Oh, heerlijk! Ik hoef niks aan te vragen. Net de een vette belastingteruggave gekregen en meteen doorgesluisd naar de hypo. Aflossen is verslavend!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Komt me bekend voor, onze eerste aflossing 4 jaar geleden was ook maar 2500 (in een jaar, een heel bedrag vonden we)nu 15000 dit jaar afgelost.
  We krijgen nog wat dure dingen ( o.a schoolgeld) dus dat was het voor dit jaar .
  Volgens de planning , als we niet werkloos of ziek worden, lossen we volgend jaar nog meer af
  Inderdaad verslavend ( maar fijn :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Jammer idd, dat aanvragen. Ook wij moeten het schriftelijk aanvragen en dan gaat het ook nog vaak fout. Wat zou dat lekker zijn, als je het gewoon zou mogen storten. Fijn hoor, weer 2000 extra. Iedere aflossing is er 1! Tuurlijk was het de eerste keer meer door je sparen, maar ook dit loopt leuk op! Menig huizenbezitter zou willen dat hij/zij al zo ver was met aflossen. Ga zo door. Het is weer een extra impuls om ook hier te kijken naar wat er nog extra kan. We zijn op de helft, maar meer is prettig.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. officieel moeten wij ook aanvragen (kwam ik laatst achter) wij hebben dit nog nooit gedaan, en is altijd goed gegaan
   Gewoon es proberen met b.v 500 euro, wat kan er fout gaan?
   Ik neem aan dat als het toch niet mocht, je het bedrag wel terugkrijgt, het is tenslotte jouw geld.
   Lukt het wel dan weet je dat voor de volgen de keer en scheelt het veel ergernis

   Verwijderen
 4. Anna - ik ben erop ingesteld om de bank eerst om toestemming te vragen. Op dit moment heb ik de €2.000 nog niet beschikbaar, maar over vier weken wel. Het werkt voor mij dus ook als stok achter de deur.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Nu je bijna 20k hebt afgelost, heb je voor jezelf al becijfert, hetgeen je bespaart met die aflossingen aan € rente over de resterende looptijd, evt netto danwel bruto voor de aftrek. En hetgeen die 20k je maandelijks aan uitgave bespaart cq extra bestedingsruimte brengt elke maand. Bij ons brengt het netto ongev € 250 i/d mnd * 12 mnd * ongev 20 jr, das very nice, weg aflossingsvrije, afgelost hypo, dit soort bedragen stimuleert en motiveert als je het inzichtelijk maakt.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Dat is inderdaad wel interessant om inzichtelijk te maken. Binnenkort zal ik er een blog over schrijven

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Oh ja en met het inzichtelijk maken, pareer je direct de "beste stuurlui" aan de wal. Die roepen dat het niet zo veel scheelt en wel meevalt, bladiebladiebla.
  Maar wij die ervan afzijn lachen en leven rustig. Voor jou nog een traject te gaan, maar je hebt toch al 20k gedaan is toch al 20% vd 100k die wij gedaan hebben. En 20% nu zijn er volgend jaar 25% en het jaar daarop 30%, en dan worden het groet getallen, waarop anderen jaloers zullen zijn / worden.

  BeantwoordenVerwijderen