vrijdag 30 maart 2018

Huis verkopen? Gouden tips voor bij de bezichtiging


Bij het ontvangen van potentiële kopers is het belangrijk om je huis eruit te laten springen, maar hoe doe je dat? Ik heb online een aantal nuttige tips verzameld en ik wil ze graag met je delen.

Benadruk de pluspunten
Je huis moet netjes en opgeruimd zijn, maar je kunt nog meer doen. Bepaal voor jezelf wat het sterkste punt is van je huis, en probeer dit te benadrukken. Is bijvoorbeeld de woonkeuken de blikvanger? Zorg ervoor dat de keuken er perfect uit ziet. Investeer eventueel in accessoires om de keuken nog meer uitstraling te geven.

Voorkom kleine teleurstellingen
Je kunt de verkoopkansen aanzienlijk vergroten door kleine negatieve details weg te werken. Een ontbrekende plint of een beschadigde binnendeur zijn echte afknappers. Met een kleine investering in tijd en geld kun je deze minpunten wegwerken. Een ander goed voorbeeld is een niet werkende lamp. Vervang de lamp gewoon.

Neutrale kleuren
Heb je een kinderkamer met een druk behang of muren met knallende kleuren? Jij en de kinderen mogen het mooi vinden, maar de kijkers waarschijnlijk niet. Zorg voor neutrale kleuren. Je huis kan er door de juiste kleurstelling gelijk al verzorgder uit zien.

Nodig ze uit op een zonnige dag
Met mooi weer lijkt alles mooier. Dit gaat ook op voor een te bezichtigen huis. Wordt het overmorgen mooier weer dan morgen? Stel de bezichtiging dan nog een dag uit.

Het moet schoon ruiken
Een appeltaart bakken zou ik eerder afraden dan aanbevelen. Zorg voor een aangename en schone geur. Door een prettige geur ziet jouw huis er leuker uit. Tenminste voor het gevoel van de potentiële kopers.

Ruim wasrekjes, de stofzuiger en de strijkplank op
Laat zoveel mogelijk vloer zien. Mensen willen ruimte ervaren en zien. Ruim op en werk ook wasrekjes en andere huishoudelijke gemakken weg. Dit geeft optisch rust en het huishouden roept geen positief gevoel op bij de kijkers.

Maak van een werkkamer een slaapkamer
Een huis met 3 slaapkamers verkoopt beter dan een huis met 2 slaapkamers en een werkkamer. Heb je een kleine kamer over? Zet er een bed in om te laten zien dat er voldoende ruimte is voor een bed.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten