vrijdag 15 november 2013

Waarom kiezen voor de Rabobank als het goedkoper kan?Ik heb de onvoorwaardelijke liefde voor de Rabobank nooit begrepen. Rabobank is marktleider wat betreft sparen en hypotheken. Consumenten voelen zich veilig bij de Rabobank, maar tegen welke prijs?

Uit een artikel op Wegwijs.nl blijkt dat de animo voor een hypotheek van de Rabobank sterk terugloopt. Ze vragen namelijk een te hoge hypotheekrente in vergelijking met de concurrentie. Ze zijn nooit de goedkoopste geweest, maar ze lijken nu hun machtspositie te willen misbruiken. Hun marktaandeel is de laatste drie maanden met 5,3% gezakt. Dit blijkt uit onderzoek van IG&H. Het leed is echter beperkt, want nog steeds wordt één op de vier hypotheken gesloten bij de Rabobank.

In vergelijking met de onafhankelijke hypotheekadviseur vragen de banken lagere advies- en bemiddelingskosten. Uit de daling van het marktaandeel blijkt dat consumenten zich daar niet blind op staren. U kunt beter nu hogere eenmalige kosten betalen voor een goed advies in plaats van dertig jaar een te hoge hypotheekrente.

4 opmerkingen:

 1. Destijds was rabobank voor ons wel de goedkoopste. Deze zomer hebben we de rente weer voor jaar vastgezet. Ik zou graag overstappen naar triodos bijvoorbeeld -met spaar- en betaalrekeningen hebben we dat al gedaan- maar we hebben ook ons huis te koop staan, ben een beetje bang om voor niets veel kosten te maken. Daarentegen, misschien zijn we het de komende tien jaar nog niet kwijt. Lastig!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Voor ons ook. Daar bovenop ook nog gedeeltelijk personeelshypotheek.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Tja, in de klauwen van de bank vastzitten en dan o zo afhankelijk zijn van diezelfde bank want voorwaarden voorwaarden voorwaarden die nooit gelezen worden en pas op waarde worden geschat als er iets veranderd in de situatie.
  Overigens: Er bestaat geen onafhankelijke adviseur, elke adviseur is uiteindelijk afhankelijk van een bank waar hij zaken mee doet, de adviseur kan echter wel onpartijdig zijn. Een zeer oneigenlijk gebruik van het woord onafhankelijk in deze.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Daar ben ik het niet mee eens. De adviseur van de bank kan niet onafhankelijk zijn, maar de adviseur die niet vastzit aan een geldverstrekker kan de beste hypotheek voor zijn klant selecteren. De bank of verzekeraar betaalt de rekening van de adviseur namelijk niet meer. De onafhankelijkheid komt wel eens in het geding, maar bij de meeste "niet gebonden" adviseurs niet.

   Verwijderen