zondag 1 december 2013

Andere baan met betere vooruitzichtenAfgelopen donderdag heb ik een baan geaccepteerd met betere vooruitzichten en een hoger salaris. Dit zal een positief effect hebben op de hoogte van mijn aflossingen in 2014 en de daarop volgende jaren.

Tot 2012 heb ik voor een grote landelijke verzekeraar gewerkt. In 2012 heb ik ervoor gekozen om weer in de buurt te gaan werken. Dagelijks 90 kilometer afleggen naar het werk breekt je uiteindelijk op. De keerzijde was een sterke daling van het inkomen, maar je kunt niet alles hebben. Ik heb daar genoegen mee genomen. Door mijn schrijfopdrachten als financieel redacteur hebben wij nog steeds eenvoudig rond kunnen komen. Nu heb een baan bij een groot verzekeringskantoor geaccepteerd tegen een aanzienlijk hoger salaris. Dit heb ik natuurlijk niet gedaan om meer af te kunnen lossen, maar het weegt zeker mee.

De keerzijde is dat ik mijn benzineauto weer moet inruilen voor een dieselauto. Gisteren een bod gedaan op een Renault Laguna uit 2004. Als het een beetje meezit kan ik mijn huidige auto verkopen voor €1.000 meer dan het aankoopbedrag van de Laguna. Ik ga dus iets over houden aan de wisseling van de auto. Eén keer raden wat ik ga doen met dit extra bedrag?

5 opmerkingen:

 1. Succes met je nieuwe baan en ik hoop dat je jouw doel kunt blijven nastreven, blijf ons op de hoogte houden!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Gefeliciteerd met je nieuwe baan! Hopelijk schrijf je er niet minder door! Succes met het aflossen en laat horen hoe het je vergaat.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Bedankt voor de reacties. Ik blijf mijn volgers op de hoogte houden.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hoera voor nieuwe baan. En fijn dat je blijft schrijven.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Gefeliciteerd met je nieuwe baan en succes. Een klein kritisch nootje. Denk ook aan kwaliteit. Een goedkope auto behoeft geen goede auto te zijn, goedkope aanschaf zijn misschien dure toekomstige kosten, kwalitatief goede aanschaf is ontzorging naar de toekomst, dus onverwachte minder kosten dan, en dus meer speelruimte. De argumenten waarom je iets niet koopt zijn net zo belangrijk als de argumenten waarom je iets wel zal kopen. Dit doen we namelijk ook continu bij het aflossen van onze hypotheek, het van beide zijden bekijken

  BeantwoordenVerwijderen