vrijdag 27 mei 2016

Koop en verkoop definitiefDeze week heeft Aegon onze hypotheek beoordeeld en akkoord bevonden. Hiermee is de koop van onze nieuwe woning definitief. Ook van de kopers van ons huis hoorden wij dat ook zij een akkoord hebben van de hypotheekbank. Een champagne momentje!

Ik wist vrijwel zeker dat onze hypotheek rond zou komen. Toch is het lekker om een schriftelijk akkoord te hebben. Op 15 augustus wordt de woning aan ons overgedragen. De komende maanden hebben wij de tijd om ons voor te bereiden op de nieuwe woning. Met deze tool van ING kun je ook jouw maximale hypotheek berekenen

Een deel van de overwaarde (€34.000) hebben wij een overbruggingskrediet voor afgesloten. Dit is het resultaat van het aflossen in de afgelopen jaren. Eigenlijk hebben wij het huis kunnen kopen doordat wij in 2012 begonnen zijn met extra aflossen.


Onze nieuwe maandlasten:
Aflossingsvrije hypotheek: €143
Lineaire hypotheek - aflossing: €388,88
Lineaire hypotheek – rente: €303,33
Maandlasten: €835,21

Door de maandelijkse aflossing zakt de rente maandelijks met: €388,88 x 2,6% = €0,84

Tot 30 september kost de overbruggingshypotheek: €34.000 x 2,7% = 76,50 per maand

Extra aflossen
Ons doel is nu om zo snel mogelijk onder de €800 per maand te komen. Deze grens bereiken wij met een aflossing van ongeveer €16.250. Zonder extra aflossen zouden wij daar bijna 42 maanden over doen. Met extra aflossen moet het lukken binnen 18 maanden.

5 opmerkingen:

 1. Het zal ook wel een grote schande geweest zijn, voor de bank en ons land , als uitgerekend jullie geen financiering hadden gekregen. Wij zijn al bijna verworden tot een bureaucratische bananenrepubliek. Maar goed , gefeliciteerd, en op naar het doorhalen van de aflossingsvrije hypotheek.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. €16250 aflossen in 1,5 jaar is een mooi doel inderdaad.
  Psychologisch ook lekker om het honderdtal met een 7 te laten beginnen in plaats van een 8.
  Zo probeer ik dit jaar de €30000 nog te halen met mijn aflossingsvrije hypotheek.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat heerlijk dat alles rond is. En jullie maandlasten zien er goed uit, er is vast weer ruimte over om wat extra af te lossen, wat mooi dat je daar nu al weer doelen voor gemaakt hebt. Succes met alle verhuisperikelen!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Een mooi doel weer. En zo blijf je doorgaan!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik zie het al, we besparen zo al 835 Euro in de maand want we zijn al hypotheek vrij! Succes.

  BeantwoordenVerwijderen