dinsdag 10 januari 2017

Extra aflossen met iDeal


Toen ik begon met extra aflossen in 2012 was het nog ongebruikelijk. Banken waren er niet op ingesteld en hadden een complex proces. Vooraf moest de aflossing worden aangekondigd. Na goedkeuring kon ik de aflossing storten op een tussenrekening. Vervolgens ging de bank de hypotheeklening erbij zoeken. Door de vele schakels ging het ook nog wel eens mis. Gelukkig is dat verleden tijd, tenminste bij sommige banken. Het is nu zelfs al mogelijk om via iDeal extra af te lossen.

Klanten van Munt Hypotheken kunnen in de eigen online omgeving een iDeal overboeking doen. Dat is nog eens prettig. Je stort een bedrag en je ziet het resultaat gelijk in je overzicht terug. Je hoeft niet meer te wachten op de bevestiging van de aflossing. Je ziet het gelijk online. Het is net of je een pizza besteld, alleen gaat het nu om een flink bedrag waarmee je hypotheek weer lager wordt.

Er zijn al meer banken die deze mogelijkheid bieden. Onderstaande banken bieden dezelfde service:
• ASR
• Rabobank
• Nationale Nederlanden
• Florius

Helaas Aegon nog niet.

7 opmerkingen:

 1. Bij ING kan je ook via ideal overmaken. Bij je hypotheekgegevens klik je op 'extra aflossing' en je kan het zo invullen. Net zo gemakkelijk als het overmaken van een binnengekomen rekening.
  Gaat idd ook gelijk van de rekening af en je heb met 3 dagen een schriftelijke bevestiging met je nieuwe hypotheekbedrag. Ideaal!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bij ING is het geen iDeal maar gewoon Telebankieren!

   Verwijderen
 2. Ja, bij Rabo heb ik er al diverse keren mee overgeboekt.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Bij ABNAMRO kan dat inderdaad niet, maar kun je wel via internetbankieren de opdracht geven. Je ziet dan ook gelijk wat je nieuwe maandbedrag wordt. Het bedrag wordt alleen niet direct afgeschreven, maar tegelijk met het reguliere termijnbedrag.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Voorheen kon je bij Rabo een automatisch herhalende opdracht instellen naar de tegenrekening. Nu moet ik maandelijks inloggen voor een iDeal betaling. Ik vind het daar dus niet echt verbeterd.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik vind het juist wel verbeterd bij de Rabo, omdat ik een 'sneeuwbalhypotheek' maak van mijn annuitaire hypotheek. En nu hoef ik geen ronde bedragen meer over te maken, maar kan ik echt de hele inhoud van het aflospotje overmaken als er meer in zit dan E 300,-.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Bij Rabobank werken ze alleen mee als je naast je hypotheek ook je betaalrekening daar heb lopen. Ik zit bij ING met mijn betaalrekening en hebt de hypotheek bij de Rabobank lopen. Vanaf ergens eind 2016 mag ik niet meer rechtstreeks geld overboeken naar de Rabobank maar moet ik dat eerst verzoeken via email, dan krijg ik later een betallingsreferentie en mag dan overboeken. Ben je inmiddels minimaal een aantal werkdagen verder...
  Je zou kunnen overwegen om dan over te stappen naar de Rabobank, alleen hoor je dan een aandeel in elkaar te krijgen. Das de slogan die je in de reclames van ze hoord. Ik wil dan die 0,2 procent korting die je zou krijgen. Helaas dat geld alleen voor nieuwe klanten. Daar gaat de Rabobank niet mee akkoord.. Krijg de kriebels als ik die reclames van ze hoor met die mooie (irritante) muziekjes op de achtergrond. Een aandeel in elkaar. Laat me niet lachen. wel op 2 jan 10k afgelost, schilt toch weer 35 euro (bruto) per maand bij 4.2% rente.

  BeantwoordenVerwijderen