zondag 15 januari 2017

Deze maand niet extra aflossen


Helaas ga ik het jaar slecht beginnen. Direct de eerste maand gaan het niet lukken om een extra aflossing te storten. Ik had gehoopt op €500 aan extra aflossing, maar door tegenvallers gaat het niet lukken.

Deze week heeft de verwarming van de auto het begeven en de verwarming in huis moeten we iemand voor laten komen. De hoogte van de kosten weet ik nog niet, maar €500 gaat het zeker wel worden. De komende dagen was het de bedoeling om dit bedrag naar Aegon over te maken, maar helaas.

Toen ik nog mijn vorige woning aan het aflossen was, zou ik nu een deel van mijn buffer gebruiken. Om in de flow te blijven van het aflossen. De huidige woning is veel duurder dan de oude, dus mijn buffer kom ik niet aan. Het liefst zou ik deze nog verder verhogen. Het inkomen van een zzp’er blijft namelijk onzeker. De komende weken heb ik voldoende opdrachten, maar ik weet niet hoe het zit met de weken daarna. Ik heb er alle vertrouwen in, maar zekerheid boven alles.

Door de aflossingen in mijn lineaire hypotheek is mijn hypotheekschuld natuurlijk wel weer verlaagd. Mijn schuld staat nu op €203.237. Uitgaande van 2,6% hypotheekrente betaal ik nu aan rente €440,35, plus een aflossing van €388,89 is totaal €829,24. In kleine stapjes gaan mijn maandlasten omlaag.

3 opmerkingen:

  1. Vervelend, wij hebben ook regelmatig dat dat soort extra kosten allemaal tegelijk lijken te komen

    BeantwoordenVerwijderen
  2. 500 Euro is nog niet veel geld voor zowel de verwarming van het huis als de auto. Hoop voor jou dat het niet meer wordt. Wij hadden eerst een dure onderhoudsbeurt van de auto voor 1350 euro twee maanden geleden en nu weer een dure reparatie en kosten voor vervangend vervoer voor 1785 euro. Maar ja, auto is nodig voor woon-werkverkeer. Maar het is iedere keer weer schrikken en veel geld, vaak denk ik dat we alleen maar sparen om het vervoer naar en van het werk te betalen.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Jammer! Aan de andere kant ook fijn dat je het op kunt vangen. Een stevige buffer is als zelfstandige zeker belangrijk, helemaal als je ook een wat duurder huis hebt. Dan zijn je kosten toch wat hoger. Volgende maand dan misschien maar nieuwe kansen?

    BeantwoordenVerwijderen