zaterdag 27 oktober 2012

Hypotheekrenteaftrek afschaffenIn het slotakkoord gaan VVD en PvdA waarschijnlijk maandag aankondigen dat de hypotheekrenteaftrek beperkt gaat worden. In eerste instantie zal het uitsluitend betrekking hebben op de mensen die de hypotheekaftrek af kunnen trekken tegen 52 procent.

Vanaf 2014 zal het maximale percentage waar de hypotheekrente tegen kan worden afgetrokken jaarlijks verlaagd worden. Dit gebeurt in kleine stapjes van 0,5 procent. Tot het moment dat er een aftrek van slechts 38 procent over blijft. De huiseigenaren die niet in de 52 procent schijf zitten kunnen nu opgelucht ademhalen. Maar voor hoe lang?

Jarenlang hebben de politici hun vingers niet durven branden aan het beperken van de hypotheekrenteaftrek. Het werd al het “H-woord” genoemd en het was een heilig huisje geworden. Nu is eindelijk besloten om de aftrek in de loop der jaren aan te passen, nu zal de regeling in een rap tempo versoberd gaan worden.

Wat denkt u wat er gaat gebeuren als er een nieuwe bezuinigingsronde komt? Stel, in 2014 verplicht Europa ons om miljarden extra te gaan bezuinigen. Ze hebben de hypotheekrente nu toch al beperkt, laten we de regeling nog verder gaan versoberen zal de politiek gaan roepen. De burgers zijn er toch al aan gewend dat er beperkingen doorgevoerd gaan worden.

De hypotheekrenteaftrek zal een bezuinigingsinstrument gaan worden!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten