zondag 21 april 2013

BKR – 25% meer betalingsachterstanden op hypothekenHet afgelopen jaar heeft het BKR 25,3% meer betalingsachterstanden op hypotheken geregistreerd. Het gaat nu in totaal om 81.888 registraties. Het cijfer lijkt hoog, maar het gaat slechts om 1,6% van de huiseigenaren. Dit blijkt uit de BKR Hypotheekbarometer.

Sinds 1 januari van dit jaar zijn er 4.743 gezinnen bijgekomen met betalingsproblemen. Zolang het slecht blijft gaan met de economie en met name met de arbeidsmarkt en de huizenmarkt, blijft het aantal gezinnen met geldzorgen de komende maanden en jaren nog verder stijgen. In de praktijk zullen meer huiseigenaren moeite hebben om aan de hypotheekverplichtingen te voldoen. Het BKR registreert namelijk alleen de betalingsachterstanden vanaf een achterstand van vier maanden.

Wat te doen bij betalingsachterstanden?
Zodra blijkt dat u niet aan uw verplichtingen kunt voldoen, moet u gelijk contact opnemen met de hypotheekbank. Leg het probleem uit en probeer samen een oplossing te bedenken. Mogelijk kan er een betalingsregeling worden afgesproken. U moet niet wachten tot er meerdere maanden aan achterstanden zijn ontstaan. De banken willen uit eigen belang graag met u meedenken.

Volg mij op Twitter

1 opmerking: