vrijdag 19 april 2013

Hoge hypotheekrente om banken te spekkenWaarom berekenen de banken naar verhouding een te hoge hypotheekrente aan ons door? Simpel, wij hebben de banken eerst moeten redden van de ondergang met belastinggeld, nu moeten wij ervoor zorgen dat ze weer vlees op de botten krijgen.

Autoriteit Consument & Markt (ACM) heeft in haar donderdag verschenen rapport geconcludeerd dat de banken hogere winstmarges in de hypotheekrentes verwerkt hebben om zelf weer crisisbestendig te worden. De winstmarges zijn sinds 2008 gestegen met gemiddeld 0,24 tot 0,74 procentpunt. Wij betalen dus tot 0,74 procentpunt meer om de banken weer klaar te stomen voor de volgende crisis. Het onderzoek was mede ingesteld om te achterhalen of er kartelafspraken zijn gemaakt tussen banken onderling. Hier hebben ze geen bewijs van kunnen vinden.

Dit soort berichten motiveert mij nog sterker om zo snel mogelijk zoveel mogelijk van mijn hypotheekschuld af te betalen.

Volg mij op Twitter!

4 opmerkingen:

 1. Banken rekenen al voor 1970 gemiddeld een marge van 2,5% terwijl ze maar 0,5% kosten hebben.
  Het verschil van 2% is winst.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Aflossen zorgt er in ieder geval voor dat we niet met z'n allen de banken sponsoren. Maar vooral ons zelf. Wel zo prettig!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. "vel op de botten"? Je bedoelde vast "vlees op de botten".
  Schandalig blijft het: bankreddingen trekken ons het vel over de oren, en we blijven betalen omdat ze nog steeds zo vel over been zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Anoniem@ inderdaad. Ik heb de wijziging doorgevoerd.

  BeantwoordenVerwijderen