vrijdag 29 augustus 2014

SNS Bank gaat stunten met de hypotheekrenteDe vier grote Nederlandse banken hoeven nauwelijks moeite te doen om nieuwe hypotheken binnen te slepen. De meeste Nederlanders kiezen toch wel voor één van de bekende en grote banken. SNS Bank gaat toch een deel van de winstmarge prijsgeven.

Volgende week gaat de bank de rentetarieven sterk verlagen. Vooral de hypotheekrentes voor een lange rentevast periode worden sterk verlaagd. Bij het kiezen voor een rentevast periode van 20 jaar, krijg je een korting van 0,7%. Je kunt de hypotheekrente vastzetten voor 20 jaar tegen 4%. Dat zijn percentages waar je blij van kunt worden.

Bij 12 jaar rentevast krijg je een korting van 0,5% en bij 15 jaar 0,45%. Bij de kortere rentevast periodes zijn de kortingen minder groot.

SNS Bank is wel één van de vier grootste banken, maar ze moeten creatief zijn om tegen klinkende namen als Rabobank en ING op te boksen. Door te stunten proberen ze hun marktaandeel uit te breiden. Ze willen een marktaandeel behalen van 3% tot 5%. Vorig jaar was het marktaandeel op het gebied van hypotheken nog 1,8%. In juni van dit jaar is het gestegen naar 3,7%. Door overheidssteun mag de bank eigenlijk niet stunten, maar ze zullen toestemming gekregen hebben.

Een mooie ontwikkeling dat SNS Bank durft te stunten. Er ligt teveel macht bij de ABN Amro, ING en Rabobank. Laten zij ook maar marktconforme hypotheekrentes gaan vragen. Wat betreft de hoogte van de spaarrente blijven ze ook al achter.

7 opmerkingen:

 1. Tja, jammer dat je als klant zijnde (nog) geen gebruik kan maken van die karting! Ik moet nog 3 jaar, voordat mijn rentevaste periode afloopt. Ik betaal ook geen heel hoge rente, maar baal altijd een beetje als ik zie dat het nog lager had gekunt. Wel is het van belang dat er meer (buitenlandse) spelers op de markt komen, naast het feit dat de bestaande grootheden (iets) lagere rentes gaan aanbieden. Ik blijf stug aflossen en hoop dat over 3 jaar mij een goed voorstel gedaan kan worden...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ook hoet hetzelfde. Naar tevredenheid SNS hypotheek, maar nog 6 jaar rente vast.
  4 jaar geleden voor 10 jaar afgesloten tegen 5,1% wat toen al lekker laag was.
  Daarna alleen maar gedaald....

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Sns zit ook veeel te hoog met de rente. Dit is nog geen stuntrente. Kijk maar eens verder dan alleen de banken die je hier noemt.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Nou mensen, ik heb ook een voorstel tot rentemiddeling gekregen:

  heb nu al 7 jaar 4.9 % over 200 K , moet nog 3 jaar.

  Verlenging gevraagd voor 10 jaar, nieuw voorstel : 4.6% !

  ik zal wel onnozel zijn, maar ik zit me 3 jaar wel uit en sluit alles dan op variabel per maand, wat een mafkezen zeg.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Vlak voor de zomer heb ik ook rentemiddeling aangevraagd. De resterende looptijd was één jaar. Het voorstel van mijn bank was zeer onredelijk. Na maar afwachten tot volgend jaar. Banken weten dat ze je in de tang hebben.

   Verwijderen
  2. Ja kennelijk, je kunt eigenlijk voor einddatum geen kant op en dat weten ze.

   Verwijderen
 5. ABN, ING, SNS zijn in principe staats gesteund, RaboBank niet en die mag wel gaan stunten maar ze doen dat niet want lekker verdienen doen ze op hun beurt ook graag.

  BeantwoordenVerwijderen