woensdag 1 juli 2015

Hypotheek verder verlaagd naar €140.000Gelijk op de eerste dag van de nieuwe maand weer een extra aflossing overgemaakt naar de hypotheekbank. Het gaat om en bedrag van €2.000. Een momentje dat gevierd mag worden, want ik zit weer op een magische grens, namelijk €140.000. In totaal nu afbetaald in iets minder dan drie jaar: €58.976.

Door de extra aflossing is mijn maandlast weer met €9,03 gezakt. Het werkelijke voordeel is lager, want de bank heeft mijn hypotheekrente per 1 april verlaagd. Helaas heb ik er nog steeds geen bevestiging van ontvangen. Hier blijkt de bank 20 weken voor nodig te hebben. Dit zal wel weer iets uitlopen, dus laten we maar uit gaan van een half jaar.

In mei en juni heb ik enkele extra schrijfopdrachten gehad. De uitbetaling daarvan is nu binnen. Het was hard werken, maar het resultaat is dat ik een riante extra aflossing kan verrichten.

In 2015 heb ik nu in totaal extra gestort: €8.500. Eind vorig jaar heb ik als doel gesteld om €10.000 af te lossen. Op de helft van het jaar heb ik het doel al bijna bereikt. Het lijkt mij redelijk om mijn doel naar €15.000 tot €17.500 bij te stellen.

6 opmerkingen:

 1. Je hebt er lekker de gang in, maar als je je aflossing de laatste dagen van de maand doet bijv de 28ste had dat je nog een besparing opgeleverd van 9 eur. Door aan het begin af te lossen loop je rente mis. Centraal beheer rekent immers de aflossing mee voor komende maand. Dus 3 dagen overmaken levert elke keer 4.5 eur per 1000 eur aflossing op. In jou geval dus een 75 eur per jaar.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. 3 dagen eerder overmaken moet het zijn

   Verwijderen
  2. Dat is mij bekend, maar het kwam even zo uit.

   Verwijderen
 2. Je bent goed bezig! Wat is dat toch prettig, om het bedrag te zien zakken! Ook al behaal je nu minder winst door de lagere rente, een afbetaalde hypotheek, of een zo laag mogelijke hypotheek geeft zoveel vrijheden. Voor nu en voor later. Ga zo door!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Nogmaals mijn complimenten.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Goed om te lezen. De banken behalen sinds enkele jaren woekerwinsten op hypotheken, omdat de rente die zie betalen om geld in te kopen bij de centrale bank nihil is en de renteopbrengsten die ze verdienen bij het uitlenen bij hypotheken relatief hoog zijn. Als consument kun je dan de keuze maken om je hypotheek over te sluiten naar een lagere rente, maar dan wordt je geconfronteerd met hoge kosten voor advies, boeterente e.d. Mijn advies is ook om je zo snel mogelijk te ontketenen van de bank door gebruik te maken van je jaarlijkse boetevrije ruimte voor het tussentijds aflossen van je hypotheek. Geldt overigens alleen voor je aflossingsvrije hypotheek. Ik heb ook nog een deel spaarhypotheek, maar die laat ik met rust; een hoge rente levert nl ook een hoog spaarrendement en fiscale aftrek.

  BeantwoordenVerwijderen