dinsdag 4 december 2018

Een hypotheek is een kostenpost voor dertig jaar

Voordat je een hypotheek afsluit moet jij je eerst goed voorbereiden. Je kunt niet blindelings vertrouwen op het advies van een bank of een adviseur. Ook moet je goed weten waar jij je dertig jaar aan gaat verbinden.

Bij het afsluiten van een hypotheek moet je weten waar je aan begint. Je hoeft niet alle ins en outs te kennen op financieel en fiscaal gebied. Maar je moet wel duidelijk voor ogen hebben waar je aan gaat beginnen. Nadat de overeenkomst is gesloten ben je overgeleverd aan het contract met de bank. Voorwaarden waar je vooraf niet bij stil staat. kunnen op later tijdstip van groot belang zijn.

Maximale bedrag lenen?

Op basis van het inkomen en het huis is de bank bereid om een bepaald bedrag aan hypotheek te verstrekken. Je moet er goed bij stil staan dat je deze lening maandelijks moet blijven betalen. Het is niet de bedoeling dat je krom moet liggen om de hypotheeklasten te betalen. Je moet ook goed weten in hoeverre de maandlasten te dragen zijn in de toekomst. Eén van de partners kan zijn of haar baan verliezen. Ook in dat soort gevallen moeten de vaste lasten nog steeds betaald worden. Let dus niet op hoeveel de bank wil verstrekken, maar hoeveel je zelf kunt betalen.

Je hypotheek bepaalt voor een groot deel jouw vaste lasten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten