zondag 26 augustus 2018

Airbnb een te groot succes in Amsterdam

Als Airbnb een hele stad overneemt gaat er iets mis. In Amsterdam worden namelijk 6.000 huizen illegaal verhuurd. Dit is vooral slecht nieuws voor de al overspannen huizenmarkt in onze hoofdstad. Deze huizen zijn namelijk niet beschikbaar voor particuliere bewoning. Door de populariteit van Airbnb kan het probleem nog groter worden.

Het verhuren via Airbnb wordt illegaal als een huis volledig of grotendeels wordt verhuurd. Volgens de krant Trouw worden 5.000 huizen in Amsterdam zelfs permanent verhuurd. De lokale regels zijn dat een huis niet langer dan 60 dagen per jaar wordt verhuurd, maar dat gebeurt dus wel. Dit is niet alleen slecht voor de huizenmarkt. Het zorgt ook voor veel klachten van omwonenden.

De gemeente heeft aangekondigd hard op te treden tegen overtreders. Er bestaat al een meldplicht. Iedere dag dat een huis wordt verhuurd moet het gemeld worden bij een meldpunt. Sinds 1 oktober zijn er nog maar 2.500 meldingen ontvangen. Het is duidelijk dat er veel meer gebruik wordt gemaakt van Airbnb dan de meldingen doen vermoeden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten