vrijdag 31 augustus 2018

Hypotheken ook vergelijken op voorwaarden

Hypotheken kun je online vergelijken, maar uitsluitend gebaseerd op de hoogte van de hypotheekrente. Uiteraard is dit het belangrijkste onderdeel, maar zeker niet het enige waar je op moet letten. Eyeopen claimt de eerste vergelijker te zijn die ook de voorwaarden betrekt in hypotheekvergelijkingen.

Wie standaard kiest voor de laagste rente kan maandelijks te duur uit zijn. Dit klinkt vreemd, maar in de praktijk kan het de waarheid zijn. De hypotheekvormen die tegenwoordig nog worden aangeboden zijn transparant, maar er kunnen grote verschillen zitten in de voorwaarden. Je kunt beter een paar tiende procent meer betalen om betere voorwaarden te krijgen.

In welke voorwaarden kunnen de verschillen zitten?

In de ene overeenkomst is het bijvoorbeeld mogelijk om de hypotheek mee te verhuizen naar een ander huis. Een andere bank biedt weer ruimere mogelijkheden om extra af te lossen. De verschillen kunnen ook zitten in meer essentiƫle afwijkingen. Er kan bijvoorbeeld een bepaling in de voorwaarden zitten die jou een boete oplegt van 3% bij het aflossen van de hypotheek in verband met de verkoop van de woning. Dit kan je duur komen te staan als je het huis kort na de aankoop weer moet verkopen.

In de meeste gevallen zijn de verschillen beperkt, maar het is goed om het zeker in de keuze voor een bank mee te nemen in de overweging.

1 opmerking: