woensdag 8 augustus 2018

Rekende jouw bank een eerlijke boeterente?

De banken liggen onder vuur om de hoogte van de boeterente. Eerder is al gebleken dat de boeterentes vaak te hoog zijn. In maart 2017 heeft de AFM een leidraad verstrekt aan de banken over het op een eerlijke manier berekenen van boeterentes. Banken zouden zich hieraan houden. Het teveel betaalde zouden oversluiters terugkrijgen. Helaas komen banken niet over de brug.

Het gaat om tienduizenden huiseigenaren die bij het oversluiten van hun hypotheek teveel boeterente hebben betaald. Door foutjes in de berekeningen werd er vaak teveel in rekening gebracht. Het kwam dermate vaak voor dat het eerder procedure leek dan een foutje, maar we geven het voordeel van de twijfel maar aan de banken.

Rekende jouw bank de juiste boeterente?

Bij de Rabobank komt 40% van de klanten in aanmerking voor een compensatie. Bij de ABN Amro gaat het om 30.000 klanten. De ING spreekt over duizenden klanten. Het teveel betaalde kan een paar tientjes zijn, maar het kan ook om duizenden euro’s gaan. Ook bij rentemiddeling is het nodige mis gegaan.

Blijf niet afwachten, maar houd de bank scherp. Kom je niet in aanmerking voor compensatie? Win advies in om te voorkomen dat je niet krijgt waar je recht op hebt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten