donderdag 7 maart 2013

Betaal niet teveel voor uw overlijdensrisicoverzekering

Uit een persbericht van Independer blijkt dat de premies voor de overlijdensrisicoverzekering in de afgelopen zes jaren met gemiddeld 60% zijn gezakt. Het kan dus lonend zijn om de overlijdensrisicoverzekering over te sluiten.

In de meeste hypotheekvormen zit een overlijdensrisicoverzekering verwerkt. Indien u de verzekering heeft afgesloten in de afgelopen 10 jaren, kan het lonend zijn om uw premie te vergelijken met de premies die tegenwoordig worden gevraagd. Vergelijken is niet alleen verstandig voor de autoverzekering, maar eigenlijk voor alle verzekeringsproducten. Een grote kans dat u veel lager uit komt met een nieuwe polis, ondanks dat u ondertussen ouder bent geworden. De premie voor de overlijdensrisicoverzekering is namelijk sterk afhankelijk van de leeftijd van de verzekerde.

De dekking bij overlijden die in uw hypotheek verwerkt zit, kunt u niet altijd loskoppelen van het spaardeel. In dat geval kunt u niet profiteren van de lagere premies tenzij u de volledige hypotheek gaat omzetten. Heeft u een losse overlijdensrisicoverzekering aan uw hypotheek gekoppeld? Informeer dan bij uw hypotheekadviseur in hoeverre het mogelijk is om een nieuwe polis af te sluiten ter vervanging van de lopende polis.

Dit kan u een besparing opleveren van tientallen tot honderden euro’s per jaar. Zeg de oude verzekering pas op zodra uw aanvraag geaccepteerd is door de nieuwe verzekeraar.

Ben je op zoek naar een alternatief voor de uitvaartverzekering? Kijk dan eens op Geenuitvaartverzekering.nl.

1 opmerking: