donderdag 5 november 2015

Hoe krijg ik mijn hypotheek snel naar nul?


Als fanatieke aflosser ben ik altijd op zoek naar besparingen. Het gaat vaak om kleine besparingen, maar het is een manier van denken en omgaan met geld. Een aantal bespaarkronkels zal ik met je delen.

Kan nog wel een paar jaren mee!
Mijn auto heeft een dagwaarde tussen €1.000 en €2.000. Twee jaren geleden was de dagwaarde van mijn auto tussen €1.000 en €2.000. Ik schrijf dus niet meer af. Begin vorig jaar was het al de bedoeling om een andere auto te kopen, maar dat heb ik nog steeds niet gedaan. De onderhoudskosten vallen mij erg mee, dus waarom inruilen? Ik hoop dat ik er nog twee jaren in kan blijven rijden.

Lidmaatschap van de krant en vakbladen opzeggen
Het nieuws lees ik online en vakinhoudelijke informatie haal ik ook digitaal. Waarom zou ik nog een lidmaatschap aanhouden van bijvoorbeeld een krant? Het is jammer voor de kranten, maar een lidmaatschap is voor mij een verspilling van geld.

Jaarlijks overstappen naar een andere verzekeraar
Jaarlijks vergelijk ik mijn autoverzekering en de zorgverzekering. Voor de zorgverzekering heb ik alleen de basisverzekering en uiteraard is mijn auto WA verzekerd. Jaarlijks kijk ik voor deze verzekeringen of het verstandig is om over te stappen. Kan een paar honderd euro paar jaar schelen.

Wie het kleine niet eert….
De bovenstaande bespaarkronkels zijn nog niet zo vreemd, maar niet al mijn besparingen dragen daadwerkelijk bij aan een afbetaald huis. Hieronder een aantal besparingen die er eigenlijk niet toe doen, maar die ik wel doorvoer om mijn doel eerder te kunnen bereiken:
·         Tijdens het strijken de stekker er alvast uittrekken, terwijl ik nog één overhemd moet
·         Door blijven printen terwijl de letters bijna niet meer leesbaar zijn
·         Bij de lunch toch kiezen voor een broodje van €0,10 goedkoper
·         Bij het autorijden het gaspedaal ruim voor een rotonde/verkeerslicht alvast loslaten
·         Sokken met gaten repareren
·         Alle dingen die je nodig hebt eerst bij de Action proberen te kopen

Deze besparingen zullen niet het verschil maken, maar het zijn wel besparingen!

20 opmerkingen:

 1. Je kunt ook je lunch van thuis meenemen, nog goedkoper. ;)

  Ik doe ook van die kleine gekke dingen die op zich niet zoveel besparing opleveren maar je bewust maken van het feit dat alles geld en materiaal kost zoals;

  - broodzakken hergebruiken voor mijn lunchpakket
  - oude enveloppen als boodschappenbriefjes gebruiken
  - 90 kilometer per uur rijden op de snelweg, altijd ( wel een aanzienlijke besparing)
  - nooit strijken ;)
  - even de keuken vegen ipv stofzuigen

  En zo zijn er nog legio voorbeelden te noemen. Ze hebben volgens mij meer met een goed gevoel te maken dan met echte besparingen. Aan de andere kant, elk dubbeltje is er eentje.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik ben het helemaal met je eens Ineke, vele beetjes maken veel. maar 90 km op de snelweg is levensgevaarlijk !!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Gewoon een beetje tussen de vrachtauto's blijven zitten, geen probleem! Langzamer rijden kost maatr een beetje meer tijd, en levert rond de 10,- per verloren uur op! Ik heb het pas eens zitten uitrekenen, zie hier

   Verwijderen
  2. Ik sluit me bij Rentenier aan. Veel relaxter rijden ook. Ook ik heb meerdere keren uitgerekend hoeveel het me per uur opleverde. Kleinere auto. Het was bij mij 8,42 euro per uur,

   Verwijderen
  3. Gevaarlijk? Hoezo? Ik hang achter vrachtwagens en als ik in moet halen maak ik vanzelfsprekend wel vaart. Wat gevaarljk is is die malloten die met 140 iedereen opzij willen dwingen. Niks mis met 90 km per uur, ik zit niemand in de weg.

   Verwijderen
  4. Hoezo is 90 rijden gevaarlijk? Ik rij een Lupo 3L (dwz 1:33 diesel) en ik hang altijd achter vrachtwagens. dan rij ik nog zuiniger lol. Geen stres, geen haast en je kunt ook nog eens om je heen kijken.
   Trouwens harder rijden dan 90 in een Lupo, dat is pas gevaarlijk!

   Grt Peter

   Verwijderen
  5. Helemaal niks mis met 90 rijden, het rijdt ontspannen, scheelt veel geld en kans op bekeuringen is nihil :) En gevaarlijk? Nee hoor, waarom?

   Verwijderen
 3. Ik merk dat ik sinds ik zoveel mogelijk 90-100km op de snelweg rijd, dat ik veel prettiger rijd. Minder van baan verwisselen, beter vooruit kunnen kijken en dus eerder en rustiger kunnen reageren.
  90km is niet levensgevaarlijk aangezien vrachtauto's maximaal 80km mogen op de snelweg. Wat mij betreft is het maximum van 130km veel gevaarlijker. En besparing op benzine bij 90km is gewoon een feit. JBR

  BeantwoordenVerwijderen
 4. waarom zullen we harder mogen rijden op de snelweg? juist ik denk meer brandstof verbruik. gr Sonja

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Jouw kleine besparingen kende ik al. Dat van het strijkijzer deed ik ook al (en ik strijk heel erg weinig!) Toch leveren kleine besparingen echt wel veel op, hoor! Net als met afvallen... als je bij ieder klein koekje/chocolaatje/glas sap denkt: als ik dit laat staan, zet dat geen zoden aan de dijk, maken al die kleine dingen je toch echt steeds zwaarder. Met geld idem. Als je bij iedere 50 cent denkt: ach, dit maakt niet uit, geef je er zo maar weer 10 van uit, wat toch echt weer 5 Euro is samen. Ik deed weer een aflossing van 1000, wat ervoor zorgt dat ik alweer 2,09 in vaste lasten gezakt ben. Dat is jaarlijks toch weer een ruime 200 Euro.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Die rekensom volg ik niet helemaal. Hoe kom je van die 2,09 naar ruim 200 euro per jaar?

   Verwijderen
  2. Ik bedoel natuurlijk een ruime 20 Euro.

   Verwijderen
  3. iets meer dan €25,- is het.

   Verwijderen
 6. Nog en tip, de afzuigkap pas aanzetteb, zodra er stoom of damp is. Mijn afzuigkap verbruikt veel kWh.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Denk ook een andersom, niet minder, maar meer voor minder. Gratis goederen en kijk maar eens op sites zoals www.kortingisleuk.nl en www.scoupy.nl voor refund acties. Als je hieraan meedoet, en je let op bij het boodschappen doen, m.a.w. je gaat voorbereid boodschappen doen, dan kun je zo tussen de € 20 en € 50 per maand besparen aan boodschappen.. Als je dit soort acties met samen doet met ouders, vrienden ,familie kun je dit nog verbeteren. Ter info zie forum xgratis.nl/forum.. Hierop attendeert men elkaar op acties plus geeft men info waar te koop en waar op letten. Vaak heb je binnen enkele dagen je geld al terug. Beschuit, crackers, hondenvoer, vleeswaren, shampoo, frisdranken. 0%bier, tandpasta, kruiden, kwark yoghurt, schoonmaakmiddelen, etc etc etc allemaal hier voor niks.

  Een beetje opletten, voorbereid op stap gaan, en consequent afwerken. Ik doe dit al vele jaren. Het gerefunde bedrag en ook de waarde van de gratis goederen, bij elkaar, daar kan Juul weer een goed deel van zijn hypotheek mee aflossen.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ben ik blij dat ik niet op deze manier hoef en wil te leven. Krenterigheid ten Top.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hahaha, altijd weer iemand die dat vindt. Krenterigheid is wat anders, zoek het maar op in het woordenboek. ;)

   Verwijderen
  2. Als iemand zo wil leven is daar niks mis mee hoor, vaak is het juist andersom en beleven mensen hier reuze veel lol aan :)

   Verwijderen
  3. Ja, alsjeblieft, met 90 km per uur graag op de meest rechter rijbaan blijven. Wel levensgevaarlijk.....en bovendien, kruip niet op de bumper van die vrachtwagens, ik zie het vaak genoeg dat chauffeurs het overzicht kwijt zijn omdat ze te laat zien wat er voor hen gebeurt.
   Met de besparingen op kleine dingen: ja alle tijd hebben van de wereld voor de kleine details maar de grote vissen laten schieten dan wel in het verleden heel snel over besloten....

   Verwijderen
 9. Ik fiets ook niet voor alles om. Als de lamp moet branden gaat ie aan. De afzuigkap gaat aan als hij aan moet. De verwarming gaat aan als wij dat nodig vinden. En als we een lekker broodje willen eten, dan eten we dat.

  Maar op sommige zaken wat scherp zijn kan geen kwaad. Refund acties prima, wij ook halen hier toch verrassend veel geld. mee op. En niet alleen de 75 euri van de samsung s6. Een beetje slim goochelen met rentes, spaar deposito´s. Een beetje slim beleggen. Een beetje letten op de aanbiedingen. Een beetje letten op gratis goederen.

  Kortom een beetje wakker zijn. Niet overdreven krenterig, maar slim gebruik maken van wat er zo op je pad komt.

  Ons leven is dus verrekte hendig, zoals ze hier zeggen. No worries. .

  BeantwoordenVerwijderen