zondag 20 oktober 2013

Extra aflossing van €2.000 aangevraagdHet is mijn bedoeling om nog in december een extra aflossing te verrichten. Centraal Beheer Achmea heeft tot zes weken de tijd nodig om een verzoek goed te keuren, dus heb ik mijn verzoek alvast ingestuurd.

Het is nog maar de vraag in hoeverre het mij werkelijk gaat lukken om in december €2.000 beschikbaar te hebben. Toch heb ik het aangevraagd als stok achter de deur. Ik ben nu extra gemotiveerd om de komende twee maanden zo weinig mogelijk geld uit te geven. Indien het niet gaat lukken zal ik €1.000 of €1.500 in mijn hypotheek storten, maar ik ga voor €2.000.

Uitgaande van een extra aflossing van €2.000, heb ik in 2013 in totaal €7.000 extra afbetaald op de hypotheek. In totaal heb ik dan €21.000 afbetaald sinds september 2012.Over 2014 verwacht ik een nog grotere aflossing.

Ontslagvergoeding op bankspaarrekening
In 2012 heb ik een gouden handdruk gekregen van ruim €23.500. Dit bedrag heb ik gestort op een geblokkeerde bankspaarrekening. Op deze manier hoeft er fiscaal niet af te worden gerekend over de verkrijging. De belastingheffing wordt uitgesteld tot het bedrag in periodieken uitgekeerd gaat worden. Het uitstellen van de belastingheffing over ontslagvergoeding is vanaf 2014 waarschijnlijk niet meer toegestaan. Er moet direct afgerekend worden.

De politiek wil ook af van deze bankspaarrekeningen en van de zogenoemde stamrecht-bv (gebruikt voor de grotere afkoopsommen).Indien ik mijn gouden handdruk in 2014 in één keer laat uitkeren, krijg ik een eenmalige belastingkorting van 20%. Het is mijn bedoeling om het bedrag in 2014 uit te laten keren en te gebruiken voor de aflossing van mijn hypotheek. Vermoedelijk gaat het hierbij om een extra aflossing tussen de €14.000 en €15.000.

Wordt vervolgd!

4 opmerkingen:

 1. Je bent goed op weg! Stel dat je volgend jaar de gehele gouden handdruk gaat gebruiken voor de aflossing en daarnaast nog extra aflossingen doet, ben je dan bereid om boeterente te betalen?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ligt aan de hoogte van de boeterente. Ik denk dat ik liever wacht tot het nieuwe jaar.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Waar vind je meer informatie over de ontslagvergoeding. Ik heb in 2009 een ontslagvergoeding gekregen en deze deels in een koopsompolis gestopt, ook om te voorkomen dat ik direct belasting zou moeten betalen. Mag je kiezen of je het laat staan?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, je mag het inderdaad laten staan. Zoals het nu lijkt heb je in 2014 de mogelijkheid om in een keer af te rekenen met korting. Het is zeker niet verplicht.

   Verwijderen