vrijdag 6 juni 2014

Meer schrijfopdrachten gericht op aflossen hypotheekEr komt steeds meer aandacht in de media over het aflossen van hypotheken. Ik ben nu gevraagd om een vervolg te schrijven op mijn special over het aflossen van hypotheken op Geldenrecht.nl.

In 2013 heb ik vijf artikelen geschreven voor deze opdrachtgever. In de volgende drie artikelen ga ik de voordelen en de nadelen van het extra aflossen met name nader toelichten. Want laten we eerlijk zijn, het extra aflossen heeft zeker nadelen. Wat mij betreft overtreffen de voordelen de nadelen, maar dat moet iedereen voor zichzelf bepalen.

Een groot nadeel is eventueel dat het in het huis geïnvesteerd bedrag niet weer eenvoudig terug te halen is. Zelfs bij verkoop van je huis moet je het bedrag opnieuw investeren in een ander huis. Tenminste, als je weer een ander huis koopt. Persoonlijk vind ik dit geen nadeel. Als ik een ander huis koop zou ik de overwaarde uit mijzelf al weer investeren in de nieuwe woning.

In de artikelen zal ik wel mijn mening geven en dus zal ik het extra aflossen promoten. Dat is namelijk ook de charme van mijn werk. Ik kan mijn mening ventileren in diverse media.

7 opmerkingen:

 1. Gefeliciteerd, altijd leuk om weer een opdracht te krijgen.

  Voorlopig geef ik de makelaar GEEN opdracht om ons huis aan te bieden, verderop zijn mensen half jaar na ons komen wonen, verkopen nu voor 30K minder dan hun hyp schuld....

  Wij hebben dit jaar al besloten af te gaan lossen, ziehier de hoofdreden, geen zin in restschuld en sowieso willen wij over 15jaar geen schulden meer. 8K per jaar moet haalbaar zijn, dus dat schiet al aardig op.
  En nee vakanties en iphones hebben we niet, wel leuke weekendjes weg in aanbieding en HTC toestel van jaar oud ;-)
  wij zijn eind twintigers met een kind van 1 en al 7 jaar hypoteek, huis fors onder water, verhuizen over 5-10 jaar, dus aflossen moeten we :-)

  succes met promoten van aflossen !

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik hoop dat je bij de nadelen ook stil staat bij de gevolgen voor de kinderopvang toeslag. Daardoor zou je hogere maandlasten kunnen krijgen, door af te lossen. Ik mis dat nog wel eens in artikelen. Dit is voor ons een reden om nog niet af te lossen. Wij gaan nu investeren in zonnepanelen. Is gunstig voor de verkoopwaarde en zorgt ook voor lagere maandlasten, waardoor we sneller kunnen aflossen als de opvangtijd voorbij is. Groet, Mia

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. In hoeverre het invloed gaat hebben op de toeslagen, kun je berekenen op Toeslagen.nl. Als je met het inkomen dicht bij de grens zit kan het onverstandig zijn om extra af te lossen. Hetzelfde geldt trouwens ook voor loonsverhogingen.Een loonverhoging kan je recht op toeslagen aantasten. Ik denk dat jouw verhaal maar voor een kleine groep op gaat.

   Verwijderen
  2. Volgens mij heeft aflossen op je lening helemaal geen invloed op de kinderopvangtoeslag. Alleen je inkomen is relevant, niet je vermogen.

   Verwijderen
 3. Goed bezig Juul! En met deze onderwerpen houd je jezelf ook fijn gemotiveerd natuurlijk! ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hallo, Is het slim om af te lossen als je in de toekomst nog een ander huis wil kopen?
  Of kan ik beter zoals hier boven staat ook mijn spaargeld in zonnepanelen steken ( die we mss niet meer terugverdienen als we hier niet blijven wonen.) GR Ellen

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Als je op korte termijn een ander huis gaat kopen, kun je je geld beter contant houden. Geld gebruikt voor de aflossing moet na verkoop weer geïnvesteerd worden in de andere woning. Daarnaast zal het krijgen van een hypotheek ook eenvoudiger worden als je veel spaargeld hebt.

   Verwijderen