zondag 1 juni 2014

Hypotheekschuld weer €1.600 kleinerVandaag vier ik mijn 5e aflossing van 2014. Vandaag heb ik weer €1.600 overgemaakt naar de hypotheekbank. In 2014 heb ik nu €9.100 afbetaald. Mijn hypotheekschuld bedraagt nu nog €166.876.

De afgelopen vijf maanden heb ik het zeer druk gehad met schrijfopdrachten, maar de beloning maakt alles weer goed. Van de ontvangen betalingen zet ik een deel opzij om te reserveren voor de belastingheffing en de rest reserveer ik voor een aflossing.

Sinds september 2012 heb ik nu in totaal €32.100 afbetaald op mijn aflossingsvrije hypotheek.

Doordat ik nu flink de snelheid erin heb, merk ik wel dat ik gemotiveerder ben om nog meer af te betalen. Ik zou een deel van mijn buffer kunnen gebruiken om de schulden nog verder te verlagen, maar dat is niet verstandig. Maar het zegt wel iets over de motivatie.

Zie ook mijn aflosverhaal.

4 opmerkingen:

 1. wow geweldig Juul, je gaat als een speer!
  32.000 euro in 2 1/2 jaar tijd, had je voordien vast niet van durven dromen :-).
  Wij gaan ook lekker, om dit jaar voor het eerst de 10 % te halen gaan we wel de buffer aanspreken,
  maar we houden genoeg buffer over, we blijven op save spelen.
  Maar wat ik bedoel is : Hoe leuk kan aflossen zijn, en wat een beloning op het eind!
  in 2020 zijn we hypotheek vrij !, vraag me wel af; wat doen we dan met het geld dat we overhouden?
  Kunnen we nog wel geld uitgeven na 8 jaar zuinig leven?
  Wat denk je blijft dit jouw leefwijze? of ga je je dan een ander doel stellen?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb ook nog een pensioentekort. Waarschijnlijk ga ik als nieuw doel stellen om mijn pensioen te herstellen. Dat gaat mij weinig moeite omdat ik maandelijks geen hoge hypotheeklasten meer heb.

   Verwijderen
  2. Ik vraag me dat ook weleens af: kunnen wij nog "gewoon" geld uitgeven, als er een einde komt aan de aflossingen op onze hypotheek? Ach, zo niet, dan is dat helemaal niet erg. Ik heb twee kinderen die ik af en toe wat extra's toe kan stoppen (dan nog iets meer dan nu) en er zijn meer mensen om ons heen, die minder geluk hebben dan wij. Nu lijkt het net of wij het erg breed hebben, maar dat is zeker niet zo. Je went aan een bepaald bestedingsgedrag en dat heben wij aangepast aan ons ene inkomen. Ook daarvan kan je sparen, als je een mooi doel voor ogen hebt (hypotheekvrij zijn/worden!!)

   Verwijderen
 2. 20 duizend pegels in de eerste helft van dit jaar. Het is of de hypotheek aflossen of een mooie 2de hands camper - zucht. Er komt nog een flinke hap aan eind dit jaar en dat was dan een bijna nieuwe camper samen voor dit jaar. Wat je doet met al dat geld dat je later ooit eens overhoudt? Nou ja als je schuld nog maar klein is betaal je sowieso niet veel rente en of premie meer dus dat bedrag merk je maandelijks niet eens maaaaaar de extra aflossingen die je elk jaar samen overhoudt: een NIEUWE camper misschien? :-) Nee, we geven het toe, je kunt na langdurig aflossen je geld alleen nog maar heel bewust uitgeven, verkwisten lukt niet meer en of dat nu zo'n hele slechte eigenschap is?

  BeantwoordenVerwijderen