woensdag 18 juni 2014

Zeer slecht rentevoorstel ontvangenEen deel van mijn hypotheek heeft nog een rentevast periode tot 1 juli 2015. Voor dit deel betaal ik nu 4,31%. De hypotheekrentes zijn nu laag, dus ik heb alvast een nieuw voorstel aangevraagd. Gisteren lag er een pakketje van Centraal Beheer is de brievenbus, maar de inhoud was zeer teleurstellend.

De bedoeling van mij was om er nu alvast een zo laag mogelijke percentage uit te slepen, maar helaas. Ik kan voor een periode van vijf jaar vastzetten voor maar liefst 4,42%. Als ik zo idioot zou zijn om te kiezen voor 15 jaren, bedraagt mijn nieuwe percentage 5,98%.

In het voorstel wordt ik gestraft voor het openbreken van de lopende rentevast periode. Als ik de lopende periode niet zou openbreken, zou er een percentage gelden van 3,6%. Omdat ik er nu voor kies om nu alvast te verlengen drukken ze er nog even 0,82% bij op.

Jullie zullen begrijpen dat ik het voorstel naast me neerleg. Ik wacht tot volgend jaar juli om de rentevast periode te verlengen. Natuurlijk kies ik voor een zo kort mogelijke periode. Na het aflossen van mijn aflossingsvrije hypotheek is dit hypotheekdeel namelijk aan de beurt.

Deze actie van mijn bank heeft mij verder gesterkt in mijn gedachten om zo snel mogelijk van mijn hypotheek af te komen.

Zullen zij nog wel hypotheken afsluiten met de tarieven die zij op dit moment hanteren? De laagste hypotheekrente voor vijf jaar vast bedraagt namelijk 2,5%.

10 opmerkingen:

 1. Meer en meer bekruipt mij het gevoel dat het allemaal boeven zijn. Aanstaande vrijdag heb ik een gesprek met de bank. Eens kijken wat ze voor ons kunnen betekenen. Ik ben namelijk ontevreden over de mix van beleggen en sparen van mijn hypotheek.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat ik hier beneden ook zeg. Juul wil contractbreuk plegen en betaald daar een bepaalde prijs voor. Lijkt me niet meer dan logisch

   Verwijderen
  2. Vragen kost niets. Een slimme adviseur zou misschien uitkomst kunnen bieden. Het antwoord van de bank drukt je weer met je neus op de feiten. Veel wijsheid allemaal.

   Verwijderen
 2. HOi,

  ik had laatst ook al gereageerd dat ik tot 1-3-2018 moet en dan 10 jaar er op heb zitten , nu blijkt wel dat het zinloos is om NU een voorstel op te vragen ( betaal 4,9) want je wordt genadeloos gestraft.

  Wij zullen ook doorgaan met aflossen de komende jaren en ik zie het in 2018 wel weer.........

  managers 20% salarisverhoging bij ABN omdat bonussen verboden zijn........dat kan dan weer wel........

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Weet je hoeveel een bonus kan zijn in het bankwezen, dat kan 100% van het normale jaarsalaris zijn of zelfs meer. Dan is 20% een schijntje. De banken willen tenslotte ook niet dat hun talent overloopt naar de concurrent, dus ze moeten wel iets

   Verwijderen
 3. Beetje een gek stuk. Jij hebt een hypotheek vastgezet en wilt daar onderuit komen door je contract open te breken. De bank doet jou een voorstel maar rekent een boete in de vorm van een hogere rente. Ze zouden je ook een boete kunnen geven voor oversluiten van je hypotheek, iets wat gewoon normaal is aangezien je aan contractbreuk doet.

  Die rente gaat overigens de komende maanden nog wel verder dalen, dus ik zou gewoon wachten tot 1 juli

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Iedereen weet dat de bank/verzekeraar alleen maar geld aan je willen verdienen, is ook niet erg. Maar door dit soort acties lopen ze inkomsten mis op de lange termijn, want ik gok dat je je hypotheek niet meer bij Centraal Beheer gaat afsluiten volgend jaar. Vraag omdat je dit deel als volgende gaat aflossen; neem je 1 juli 2015 hierop dan een variabele rente of een vaste?

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Bij mijn hypotheekverstrekker kreeg ik een jaar voordat de rentevaste periode afliep al maandelijks overzichten en kreeg ik al de gelegenheid om een nieuwe periode af te sluiten. Als dat bij jou ook zo is, dan hoef je nog maar een maand te wachten.
  GV

  BeantwoordenVerwijderen
 6. @ zakelijke bezuiniger.

  Ok dan moeten we dus maar van een verzekeraar overstappen naar een bank als werkgever, als die talenten wel vasthouden, ik ken (financieel zeer gezonde) bedrijven waar ze talenten voor 250 euro bruto per maand namelijk wel gewoon naar de conccurent laten vertrekken...

  vind het schandalig dat er miljarden boetes worden uitgedeeld aan banken wereldwijd voor allerlei manipulaties en dat mensen en de overheden zulk gedrag pikken.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het gaat om de top van het bedrijf, de top100 als je het nieuwsbericht had gelezen. In principe gaan al die mensen er fors op achteruit door de nieuwe regels. Je wilt niet hebben dat een groot gedeelte van je top100 vertrekt naar concurrenten, want dan blijft er van je bedrijf weinig meer over. Ieder bedrijf zou dat doen, als je het niet zou doen als bedrijf heb je over een aantal jaar geen bestaansrecht meer.

   Maar zullen we back ontopic gaan, want het blogbericht gaat helemaal niet over ABN Amro...

   Verwijderen