dinsdag 29 januari 2013

Moeite om maandelijks rond te komen? Niet aflossen!Ik krijg veel reacties van lezers van mijn blog waaruit blijkt dat ze wel af willen lossen, maar de financiële middelen hiervoor ontbreken. Maandelijks een bedrag van €50 tot €100 reserveren voor de aflossing lijkt zinloos, maar in kleine stapjes verlaagt u wel de hypotheekschuld. Een buffer achter de hand hebben is echter belangrijker dan een paar duizend euro lagere hypotheek.

Het aflossen van de hypotheek moet u niet willen ten koste van alles. Indien u maandelijks moeite hebt om rond te komen, is het in de meeste gevallen niet verstandig om uw spaargeld te gebruiken om extra af te lossen. Extra geld achter de hand hebben is belangrijker dan een iets lagere hypotheek.

U moet eerst zorgen voor een buffer aan spaargeld om noodzakelijke aankopen en vervangingen van te verrichten. Een extra reserve om economisch nog slechtere tijden te overbruggen is ook verstandig. Hoeveel geld u minimaal achter de hand moet hebben is moeilijk te zeggen. U kunt beter teveel achter de hand hebben dan te weinig.

In het huis geïnvesteerde spaargeld kunt u niet weer eenvoudig terughalen. Wees dus voorzichtig met extra aflossingen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten