woensdag 15 mei 2013

Blok wil meer weten over restschuldenIn Tros Radar is afgelopen maandag gesproken over het probleem van de restschulden. Gerealiseerde restschulden kunnen meegefinancierd worden in een nieuw af te sluiten hypotheek voor een nieuw aan te kopen woning, maar de banken willen hier niet aan meewerken. Minister Blok wil wel met de banken praten over een oplossing van het probleem, maar hij heeft meer gegevens nodig over de problematiek.

Eigenlijk triest dat de minister van Wonen door een consumentenprogramma aangezet moet worden om het probleem van de restschulden onder ogen te zien. Al jaren wordt er over geschreven in de media en nu gaat minister Blok nadere informatie inwinnen bij Vereniging Eigen Huis.

Fiscaal is het mogelijk gemaakt om restschulden mee te financieren in een hypotheek bij het opnieuw aankopen van een huis. Banken werken hier helaas niet aan mee. Zij zijn niet bereid om een hypotheek te verstrekken die ver boven de waarde van het huis ligt. Dit brengt namelijk extra risico’s met zich mee.

Er staan op dit moment 800.000 tot 1.000.000 huizen onder water. De gemiddelde restschuld bedraagt €40.000. Om de huizenmarkt weer op gang te krijgen moet het probleem met de restschulden eerst verholpen worden. Hopen op een snelle en effectieve actie van minister Blok.

3 opmerkingen:

 1. Ik denk dat de oplossing voor restschuld toch sparen is.
  Bijlenen brengt de mensen alleen maar dieper in de problemen.
  Ooit moet je het toch betalen, waarom dan niet gelijk in plaats van de problemen doorschuiven.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. 'k Denk dat Anna (hierboven) een goed punt maakt, bijlenen zorgt opnieuw voor een 'ander' soort tophypotheek en dat wilden we toch niet meer?
  Ben overigens van mening dat deze minister niet uitblinkt in daadkracht,
  groet

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Zelden zo'n zwakke en kleurloze minister gezien als Blok. Kansloos en te triest voor woorden. Een zwak figuur die in de meute meeloopt in plaats van voorop. Hij had aansporing nodig hiervoor, voor het woonakkoord. Komt met een kansloze hypotheek die als naam er goed bij past een (blok) aan het been hypotheek.
  Werkelijk te droevig voor woorden. En waar blijft Rutte, van hem hoor je of zie je niets.

  Blok geeft nul sturing, een minister zonder postuur. Daadkracht en visie. Minister Blok kijk eens goed in de spiegel.

  Natuurlijk is sparen altijd goed, maar om mensen, zoals in Radar een restschuld van € 9000 niet mee te laten financieren is te triest voor woorden. Ook bij de banken zitten teveel meneertjes zonder postuur. Onze banken, voor de goede orde. Wij betalen , dus Blok moet meer gaan bepalen. Hommen, Zalm mooie holle woorden. Ook de meneertjes bij de bank moeten ballen krijgen, of gooi ze er bij de eerstvolgende reorganisatie ermaar uit, zit ie ook thuis met zijn onderwater hypotheek in zijn onverkoopbare huis. Succes.

  BeantwoordenVerwijderen