dinsdag 7 mei 2013

Hypotheek oversluitenEen hypotheek oversluiten wil zeggen dat u overstapt naar een andere geldverstrekker (bank of hypotheekverstrekker). Soms is een verbouwing de aanleiding, soms een bericht van uw huidige geldverstrekker die aangeeft wat de hoogte van de nieuwe hypotheekrente gaat worden.

Soms is een situatie de aanleiding, zoals de huidige crisis. Momenteel zoeken veel mensen uit of het gunstig is om hun hypotheek over te sluiten. Ze willen weten of ze hun maandlasten omlaag kunnen brengen.

Kosten oversluiten
Het oversluiten van een hypotheek gaat altijd gepaard met kosten. U kunt onder meer te maken krijgen met kosten voor een notaris of taxateur. Soms is er sprake van een boete die uw huidige hypotheekverstrekker eist. Daarnaast kan oversluiten gevolgen hebben voor uw hypotheek rente aftrek.

Als u wilt weten hoe het in uw situatie zit, kunt u het beste een afspraak maken met uw hypotheekadviseur. Hij kan alle verschillende opties met elkaar vergelijken en naast uw persoonlijke situatie leggen.

Vraag advies
Ondanks de kosten die het oversluiten van een hypotheek met zich mee kan brengen, kan het zijn dat u op de langere termijn voordeliger uit bent. De voordelen van lagere lasten kunnen namelijk groter zijn dan de eenmalige kosten die u maakt.

Het is sowieso verstandig om uw oude hypotheek eens in de zoveel tijd tegen het licht te houden. Uw situatie kan immers veranderd zijn. Misschien heeft u inmiddels een hoger inkomen, zijn de kinderen het huis uit of is de waarde van uw woning gestegen. Ook in zo’n geval gaat u voor een hypotheek advies op maat naar uw hypotheekadviseur. Bijvoorbeeld een autoverzekering kunt u online afsluiten, maar voor een hypotheek moet u degelijk advies inwinnen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten