donderdag 30 mei 2013

Vakantiegeld gebruiken om extra af te lossenIn februari van dit jaar heb ik de laatste extra aflossing verricht. In maart heb ik geld van mijn buffer moeten gebruiken om een andere (goedkope) auto te kopen, dus kon ik niet extra aflossen. Mijn spaarbuffer is nu weer aangevuld en ik heb weer een bedrag beschikbaar om af te lossen. Mede door mijn vakantiegeld ga ik weer €1.000 extra aflossen.

Vanmorgen een mail gestuurd naar de hypotheekbank met het verzoek om toestemming. Uiteraard ga ik hiervoor een akkoord krijgen, maar de hypotheekbank wenst vooraf een verzoek te ontvangen.

Ik lig achter op mijn aflossingsdoel van 2013, maar iedere aflossing brengt mij weer dichter bij mijn einddoel. De aflossing verlaagt mijn maandlasten met slechts bruto €4,52. Deze aflossing is vooral belangrijk voor mijn motivatie. Een langere tijd niet in staat zijn om extra af te lossen maakt het lastiger om toch geld te blijven reserveren voor mijn einddoel.

Na deze aflossing bedraagt mijn hypotheek €181.976,20, waarvan €88.352 aflossingsvrij is. Mijn doel is om het aflossingsvrij deel zo snel mogelijk naar nul te krijgen. Dit zal mij nog vele jaren kosten, maar in kleine stapjes verlaag ik ook mijn maandlasten. Na de zomer hoop ik weer geld bijeen te hebben voor mijn volgende extra aflossing.

3 opmerkingen:

 1. Ik lees dat wel vaker dat je eerst een mail moet sturen alvorens je extra kunt aflossen. Ik ben bij de ra-bo en ik hoef maar te storten op een rekening o.v.v. mijn hypotheeknummer. Twee dagen later is het verwerkt. Super simpel.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik moet bij de SNS zelfs een schriftelijk verzoek doen, een maand van tevoren!! Wel heb ik nu ook een maandelijkse extra aflossing van 100. Dat moest ook schriftelijk aangevraagd worden, een maand voordat het ook daadwerkelijk afgeschreven werd. Ik vind het een hoop gedoe en wou dat ook deze bank mee ging in een makkelijkere aanpak!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wij storten ook altijd gewoon de extra aflossing en dat word snel verwerkt.
  Vandaag keek ik eens op de website van onze bank, en las dat je een extra aflossing aan moet vragen.
  Nooit gedaan, we lossen al 3 jaar extra af ( gewoon door over te maken dus onder vermelding van ons leningdeel) en dat gaat snel en goed.
  Misschien gewoon eens proberen dus?

  BeantwoordenVerwijderen