dinsdag 6 november 2012

Stapje voor stapje worden huizenbezitters ingeslotenHet slechte nieuws voor huizenbezitters is een opeenstapeling van op te leggen beperkingen. Vanaf 2014 wordt de hypotheekrenteaftrek jaarlijks beperkt tot de aftrek nog maximaal 38% bedraagt, nieuwe gesloten hypotheken in 2013 moeten een annu├»taire aflossing bevatten…. Bij het kopen van een andere woning kan de NHG-hypotheek alleen worden meegenomen als de hypotheek op de nieuwe woning een annu├»taire aflossing gaat bevatten.

Dit is niet alleen een domper voor huiseigenaren met een hypotheek onder de condities van NHG met een verhuiswens. Een ander huis kopen zal worden afgestraft, dus het is een kwestie van blijven zitten waar je zit. Dit is de zoveelste domper voor de huizenmarkt, want de doorstroming zal nog verder gaan stagneren.

De plannen van VVD en PvdA zijn allang bekend, maar ik mis nog steeds de maatregelen ter ondersteuning van starters op de huizenmarkt. Dit is een maatregel dat geld gaat kosten, maar het is noodzakelijk om de huizenmarkt weer op gang te helpen.

Er komen steeds meer maatregelen die mij sterken in mijn doel om zo snel mogelijk mijn aflossingsvrije hypotheek af te lossen. Het lijkt een kwestie van tijd tot de aftrekbaarheid van de aflossingsvrije hypotheek ter discussie zal worden gesteld.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten