vrijdag 2 november 2012

Extra aflossing van €2.000 aangevraagdNog voor het eind van het jaar wil ik een extra aflossing verrichten. Het is beter voor de motivatie om maandelijks een deel af te lossen dan jaarlijks in één keer.

Hypotheek aflossen is een kwestie van lange adem. De stapjes zijn klein en de resultaten zijn in eerste instantie ook klein. In september heb ik in één keer €12.000 afbetaald. Dit was was een spaarkapitaal dat over een langere periode was opgebouwd. Ik heb nu een financiele meevaller die ik graag wil gebruiken om mijn hypotheek weer een beetje te verlagen. Ik ga in december nog €2.000 extra aflossen.

Deze extra aflossing gaat mij een besparing opleveren van bruto €9,50 per maand. Dit is een te verwaardelozen besparing, maar het verlaagd wel weer mijn aflossingsvrije hypotheek.

Ik heb de aflossing via de mail aangevraagd bij de bank en moet nu een paar weken wachten tot de bevestiging binnen is. Jaarlijks mag ik 15 procent afbetalen van de oorspronkelijke hoofdschuld van €199.000. Dat komt neer op een jaarlijkse aflossing van €29.850. Dat zijn bedragen die ik uiteraard niet bijeen kan brengen.

3 opmerkingen:

 1. Hallo,

  bruto 9,50 op een aflossing van 2000 euro, dat je daar echt mee bezig bent zegt genoeg over extra aflossen van je hypotheek, niet doen lijkt mij beter voor je rust.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Als je het op dat moment kan missen moet je het doen,het is toch weer 10 euro minder.Je gaat je eigen strategie bepalen maar of het de juiste is verschilt per huishouden.Aan de overheid heb je niet veel houvast mat hun beleid t.o.v. europa.

   Verwijderen
  2. Als je die 2000 euro kan missen, is er niets mis. Uiteindelijk scheelt het je 2500 euro bruto over de looptijd.

   Verwijderen