woensdag 19 december 2012

Hypotheek minimaal voor de helft aflossenEr liggen plannen om de hypotheekrenteaftrek te beperken, maar het is nog steeds niet zeker dat de plannen door gaan. De Eerste Kamer pleit nu voor een versoepeling van de strenge regels voor nieuwe hypotheken vanaf 1 januari 2013.

De huizenmarkt heeft het zwaar. De politiek zoekt naar een oplossing voor de problemen op de huizenmarkt, maar ze lijken alleen maar meer onrust te veroorzaken. Twaalf dagen voor de jaarwisseling zou er toch een keer zekerheid moeten komen over de regeling van de hypotheekrenteaftrek per 2013, maar het tegendeel is waar. Minister Blok gaat op aangeven van de Eerste Kamer kijken naar de mogelijkheid om slechts de helft van de nieuw verstrekte hypotheken verplicht af te moeten lossen.

Dit zou kunnen betekenen dat de helft van de hypotheek een annuiteitenhypotheek of een lineaire hypotheek moet zijn. De andere helft zal dan weer aflossingsvrij mogen zijn?

Het lijkt mij beter dat de politiek meegaat met de plannen van Vereniging Eigen Huis om de vage plannen voor één jaar uit te stellen.

De politiek krijgt het toch weer voor elkaar om nog meer onrust en onzekerheid te scheppen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten