woensdag 26 december 2012

Laat die huizenprijzen maar zakkenZoals al eerder aangegeven staat mijn huis onder water. De verkoopwaarde is moeilijk om in te schatten, maar ik verwacht nog steeds een onderwaarde te hebben rond de €10.000 ondanks de aflossingen. De komende jaren zal de waarde van mijn huis waarschijnlijk nog verder gaan zakken.

Ik heb geen plannen om mijn huis te verkopen. De verdere daling van de huizenprijzen de komende jaren zal ik nog niet veel last van hebben. Sterker nog, ik heb er zelfs baat bij dat de huizenprijzen zo snel mogelijk gaan dalen. Zodra de bodem bereikt is kan het opbouwen namelijk weer beginnen.

Een sterke daling van de huizenprijzen de komende jaren is voor huizenbezitters die hun huis moeten verkopen uiteraard wel cruciaal. Het zal niet lukken om het huis tegen de beoogde prijs te verkopen. Verkopers die niet kunnen zakken kunnen in een lastige positie terecht komen.

Het is een kwestie van blijven zitten waar je zit en wachten op betere tijden die ongetwijfeld weer gaan komen.

2 opmerkingen:

 1. "betere tijden die ongetwijfeld weer gaan komen."

  Geen twijfel aan mogelijk natuurlijk!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. ik verwacht niet, dat de huizenprijzen weer gaan stijgen. De afgelopen jaren hebben wij immers gebakken lucht gekocht. Ik verwacht, dat de prijzen zullen gaan stabiliseren, op een nivo dat aanzienlijk lager ligt dan dat van een paar jaar geleden.
  Conclusie ..... de meeste huizen zullen onder water blijven staan.

  Gewoon je verlies nemen .... even slikken en ..... verder gaan!

  BeantwoordenVerwijderen