vrijdag 14 december 2012

Soepeler hypotheken verstrekkenDe politiek doet op dit moment pogingen om de huizenmarkt in 2013 een impuls te geven, zonder dat het geld mag gaan kosten. De ministers Dijsselbloem en Blok hebben nu in gedachten om de starters te steunen door inkomensverwachtingen voor de toekomst mee te mogen nemen. Nu kan er rekening worden gehouden met inkomensverwachtingen voor de komende zes maanden. Deze termijn moet verruimd worden.

De politiek voelt waarschijnlijk ook wel aan dat de huizenmarkt een zwaar crisisjaar tegemoet gaat. De eerste maanden van 2013 zullen er nauwelijks huizen verkocht worden en de huizenprijzen zullen zakken met percentages waar wij van gaan schrikken. Een huis kopen wordt met name de starters onmogelijk gemaakt en de verruiming die de beide ministers in gedachten hebben zullen daar niet veel veranderingen in aan brengen.

Waarschijnlijk zullen er nog wel meer maatregelen volgen om de ineen stortende huizenmarkt nog enigszins te redden, maar met een gesloten beurs zal het lastig worden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten