vrijdag 21 december 2012

Wie draagt de restschulden?Op dit moment staan 800.000 koophuizen onder water. Deze huizen zijn niet te verkopen doordat de schuld op het huis hoger is dan de waarde van het huis. Bij verkoop blijft de voormalige huiseigenaar met een restschuld zitten die nog terugbetaald moet worden na de verkoop van het huis. Is de bank niet mede verantwoordelijk voor deze restschuld?

In bijgesloten video van het programma “Altijd Wat” van de NCRV wordt er gesproken over de medeverantwoordelijkheid van de banken voor restschulden. Zij hebben in het verleden te eenvoudig teveel geld verstrekt en in slechte hypotheekvormen (aflossingsvrije hypotheek en beleggingshypotheek). “Stichting restschuld eerlijk delen” wil banken aansprakelijk stellen voor een deel van de restschulden.

Ik vind het een belachelijk idee! Door banken mee te laten betalen komt de rekening weer indirect te liggen bij ons allemaal. Waarom moet ik gaan betalen voor restschuld die een ander opgelopen heeft? De volgende stap is om beleggingsverliezen de verantwoordelijkheid te maken van de broker die het aankopen van de aandelen mogelijk heeft gemaakt. Indien er geen restschuld maar overwaarde werd gerealiseerd zou dit toch ook niet verrekend worden met de bank. De bank heeft verantwoordelijkheden, maar dit gaat te ver.

Get Microsoft Silverlight
Bekijk de video in andere formaten.

1 opmerking:

 1. Juul, ik vind je te kort door de bocht en een dief van je eigen portemonnee. Zo'n reactie had uiteraard eens verwacht, en voordat je in verweer gaat, hoop ik dat jij en andere lezers ook even mijn verhaal lezen op de url die ik hier neer zal zetten. Ik heb uitvoerig met RED te maken gehad, en kan je vertellen dat op TV de zaken wel erg snel en abstract worden besproken en weergegeven. In de praktijk ligt het veel complexer en genuanceerder. Jouw aanname dat wij dan allen andermans schulden gaan betalen is helemaal niet juist. Als je dat op voorhand denkt inzake een aansprakelijkheid van een commercieel instituut dat door grove risico's te nemen geweld doet aan zijn eigen core-business, en zelfs leugens verkoopt en daarmee de samenleving ontwricht, kun je nergens meer aan beginnen. De late starters en jonge starters zijn gewoon zwaar de pisang, en hebben niets te maken met "toen het goed ging zeurden we ook niet". Nogmaals alle details en vragen die nu rijzen, worden weergegeven en beantwoord op mijn page. Voor RED moeten we gaan, en de banken moeten meedokken. Als we daar niet voor gaan, kun je beter direct naar de slachtbank, want dan ligt het volgende debacle alweer op de loer. Heb je gezien hoe ze bij de overheid zoeken naar geld? Allemaal direct en indirect het gevolg van. Nogmaals, gaarne lezen, en bij voorbaat dank. En dan met zijn allen aanmelden bij RED ivm de Class Action dagvaarding.
  Mijn verhaal: http://restschuld.wpi-solutions.nl/
  De crisis moet ten einde komen, en de verantwoordelijken dokken. Dat wij allen het moeten betalen? De banken hebben alles al afgeschreven en daardoor was er een gat, en
  waren ze feitelijk failliet, maar dat gat werd
  gedicht.
  Wist je bijv. dat alles wat heden nog met harde hand wordt binnengeharkt aan restschulden gewoon pure winst is op de balans. Het gat is gedicht door onze overheid met jouw en mijn geld.
  Banken zitten allang weer op rozen terwijl het volk niets meer te besteden heeft en alleen maar rampspoed wordt voorgehouden alsof het de normaalste zaak van de wereld is. Nou dat is het niet. Deze crisis
  staat stijf van de paradigma's.
  http://restschuld.wpi-solutions.nl/
  &
  http://www.stopderestschuld.nl/
  Denk ook aan de generaties na ons. Mijn kinderen
  zullen niet gebukt gaan onder het juk van deze bank-misdragingen.
  Banken moeten meedokken en snel ook. Verlies en risico, prima, hoort erbij, maar abnormale toestanden die de experts, waar we allen op vertrouwden en waar we door geadviseerd werden, incl. promotie van overheid, veroorzaakt werden
  en geleid hebben tot enorme uit hun verband gerukte schulden, moeten aangepakt worden. Deze toestanden leiden tot enorme problemen, terwijl de kwaadaardige oorzaak er nog gewoon is.
  Heden sept. 2013 - niets veranderd.

  BeantwoordenVerwijderen