zaterdag 9 mei 2015

Geen aflossing deze maandIn de afgelopen twaalf maanden is het mij iedere keer gelukt om minimaal €1.000 per maand af te lossen. Helaas moet ik deze trend doorbreken. Hoge onkosten dwingt mij om andere keuzes te maken met het geld.

De afgelopen jaren is het ons gelukt om een gigantisch bedrag van €55.476 af te betalen op onze hypotheek. De focus hierop heeft wel een keerzijde. Er is namelijk veel geïnvesteerd om de hypotheek af te lossen, maar weinig geïnvesteerd in het huis zelf. Er moeten wat klusjes aan het huis verricht worden die kostbaar zijn. Het zijn relatief kleine klusjes, maar opgeteld gaat het toch eenvoudig honderden euro’s kosten.

Er moet ook nog een dure vakantie betaald worden, dus even pas op de plaats. Ik heb de neiging om mijn buffer aan te spreken om toch extra af te kunnen lossen, maar dat is natuurlik niet de bedoeling.

Ik merk wel dat één maandje pauze slecht is voor de motivatie. Het is moeilijk om het een plekje te geven. Voor de motivatie is het beter om maandelijks een lager bedrag af te lossen, zodat je nog extra geld hebt om ook in een maand dat het eigenlijk niet kan toch af te lossen. Maar dat is eigenlijk gewoon mezelf voor de gek houden.

Ik ga mij nu weer focussen op een extra aflossing in juni!

5 opmerkingen:

 1. hai, je bent goed bezig, een maand is ook maar relatief. Vergeet ook niet dat de maand nog niet voorbij is, wie weet wat op je pad komt financieel. Ik weet niet wat het minimumbedrag is om af te lossen (bij on is dat 500), is dat geen richtsnoer, uitdaging om toch te proberen? Vergeleken met veel mensen, heb je dit jaar al hun streefgetal gehaald. Juni weer nieuwe ronde, nieuwe kansen! Wij wachten al geruime tijd op een teruggave van de BD. Dat gaat linea recta naar de extra aflossing. Word erg ongedulidg.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Volgens mij geldt er een minimale aflossing van €500. In juni ga ik weer voor minimaal €1.000.

   Verwijderen
 2. Vakantiegeld is in aantocht, Juul!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Soms is het gewoon even niet anders.... Komt wel weer goed!!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Tja het mooiste is om door te gaan met aflossen. Maar je moet ook leven en vaak zit het eerder tegen dan mee. Jij bent goed bezig. Wil ook een bepaalde route volgen. Maar los de komende 12 jaar niks af maar wil dat restbedrag sparen. 12x12x750€ + wat rente maar je weet het nooit. Ook onze buffer moet iets omhoog. Twijfel dus nog maar gelukkig net met vakantie geweest en over 8 weken blijven we in Nederland. Dus ons vakantiegeld houden we over+ nog wat.
  Oja aflossen heeft geen zin ivm extreem lage rente. Geld zet ik straks wel vast als de rente gaat stijgen. Eerst elke maand. Dan per 2 weken dan per week zodat je later elke week geld vrij komt. En dan is er altijd wat achter de hand dus dan kan de buffer ook lager.

  BeantwoordenVerwijderen