vrijdag 7 september 2018

Hypotheek oversluiten niet altijd verstandig

Er worden op dit moment zeer veel hypotheken overgesloten, maar is dat altijd verstandig? Sommige hypotheekadviseurs denken teveel aan hun eigen portemonnee. Vraag altijd een second opinion aan.

Laatst sprak ik mensen die hun hypotheek over hadden gesloten en nu een annu├»teitenhypotheek hebben. Voorheen hadden zij een beleggingshypotheek in combinatie met een aflossingsvrije hypotheek. Op uitnodiging van de hypotheekadviseur hebben zij samen naar de huidige hypotheek gekregen, en je haar het al…. Oversluiten was verstandiger.

Samen met deze mensen heb ik gekeken naar de vorige hypotheek en naar de huidige hypotheek. De nieuwe hypotheek is iets duurder in de maandlasten, maar de annuïteitenhypotheek zorgt wel voor een volledige aflossing gedurende de looptijd. Is heb ze wel gewezen op een nadeel van de huidige hypotheek ten opzichte van de vorige. De looptijd van de hypotheek is namelijk vijf jaar langer. Hier bleken ze niet van op de hoogte te zijn.

Ook als je geen verstand hebt van hypotheken, kun je dit soort situaties voorkomen. Vraag na een advies altijd een second opinion aan. Bij de meeste hypotheekadviseurs is het eerste gesprek gratis, dus vaak ook de tweede adviseur wat voor jou de beste keuze is. Na deze twee gesprekken beslis je pas met welke adviseur je in zee gaat.

Dit kan jou veel ellende besparen.

1 opmerking:

  1. Vond je het in dit geval niet verstandig dan? Misschien 5 jaar langer, maar wel volledig hypotheekvrij daarna.

    BeantwoordenVerwijderen