woensdag 3 juli 2013

Hypotheekschuld weer €1.000 kleinerVandaag eindelijk de bevestiging gekregen van Centraal Beheer Achmea dat ik een extra aflossing mag verrichten. Het lijkt mij ook geen hoge wiskunde om in te zien dat een dergelijke extra aflossing mogelijk was, maar toch heeft de bevestiging bijna vijf weken op zich laten wachten.

Ik heb gelijk het bedrag overgemaakt om toch weer een iets kleinere hypotheekschuld te hebben. Het is slechts een druppel op een gloeiende plaat, maar langzaam ga ik mijn doel bereiken. Vanavond een klein flesje (goedkoop) champagne openen om de aflossing te vieren. Je moet genieten van aflosmomentjes anders is het moeilijk vol te houden.

Mijn collega blogger van Spaarcentje.blogspot probeert de motivatie om af te lossen vast te houden door bij iedere aflossing een foto te maken van een deel van het huis dat nu afbetaald is. Persoonlijk ga ik voor de methode van Gerhard Hormann. Ik heb een grote prikbord opgehangen waarop ik mijn aflossingen, data van aflossing en de restbedragen vastleg.

Mijn totale hypotheek bedraagt nu €181.976, waarvan €88.967 nog aflossingsvrij is. Na de vakantieperiode hoop ik weer een extra aflossing te kunnen verrichten.

7 opmerkingen:

 1. Goed van je. Super. Alleen erg jammer dat de aflossing zo moeilijk moet gaan. Toch zou ik daarover eens een mailtje sturen, maar misschien heb je dat allang gedaan. Als je ziet hoe simpel dat bij ons is. Ik heb zelfs een automatische overboeking ervan gemaakt. Storten op een centraal nummer van de r-ab-o bank met vermelding van je eigen hypotheekrekening nummer en als omschrijving extra aflossing.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Gefeliciteerd!! Vind dat het inderdaad wel lastig gaat bij jouw hypotheekverstrekker, zeg!! Daarentegen zelf ook wat aflos-strubbelingen.... :/

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Goed joh! Altijd weer een goed gevoel als er een aflossing is gedaan. Ik heb mijn hypotheek in hokjes van 10 Euro op de kast hangen en kleur er iedere aflossing weer wat in. Iedere maand 100 Euro en daarnaast alle aflossingen die ik extra doe. Bij de SNS ook altijd een heel gedoe! Schriftelijk aanvragen, minimaal een hele maan van tevoren (!!) en dan maar hopen dat het ook goed gedaan word. Dat gaf nogal eens problemen. De SNS is niet bepaald gebruiksvriendelijk voor haar klanten! De maandelijkse aflossing hebben we ook schriftelijk moeten aanvragen, maar dat loopt door tot opzegging van onze kant (ook weer schriftelijk) Maar goed; moeilijk of makkelijk: iedere aflossing is er 1 en daar hoef je geen rente meer over te betalen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Gefeliciteerd! Lekker gevoel, he?!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Beste allemaal, als student aan de Universiteit van Tilburg bestudeer ik bedrijfsblogs voor mijn afstudeerscriptie. Ik ben erg benieuwd wat een blog aantrekkelijk maakt voor u. Deel uw mening via http://bit.ly/Blog_Survey en help mij afstuderen. Hartelijk bedankt! Met vriendelijke groeten, Dionne Dullens

  BeantwoordenVerwijderen
 6. ongelooflijk hoe lastig het kan zijn om zo'n relatief klein bedrag over te "mogen" maken. Scheelt je toch weer 5 weken waarin je rente hebt moeten betalen.
  Hoe dan ook, er is weer 1000 af, aflossen loont nog steeds. Staatssecr. Weekers heeft al laten weten dat de vermogensrendementsheffing niet naar beneden kan om de doodeenvoudige reden dat dit al snel een miljard aan inkomstenverlies voor de NL staat betekent. Hogere spaarrente kan je ook vergeten en mocht die hoger worden dan ga je dat op andere gebieden weer ruimschoots verliezen.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. wij hebben onze aflossingsvrij hypo (1/3 deel) vd totale financiering van ons huis binnen 10 jaar afgelost. Hiervoor gespaard, meevallers gebruikt, 13e maanden en andere extras. Een kort rekensommetjes leert mij dat ik netto incl belastingvoordeel circa € 70.000 netto bespaar door de vervroegde aflossing over de gehele looptijd. Bruto kom ik nog veel hoger uit, die rekensom kan een ieder wel maken. Het is lekker leven zo, minder schulden, meer sparen, buffer, huis met een flinke overwaarde, samenvattend het is lekker leven zo, gewoon doen

  BeantwoordenVerwijderen