dinsdag 7 januari 2014

Gemiddelde huizenprijzen in Londen sterk gestegen in 2013De Britse huizenprijzen zijn in 2013 sterk gestegen. Landelijk steeg de huizenprijzen met 8,4%. In Londen ging het nog een stuk beter met een stijging van 15%.

Volgens Marketupdate.nl kostte één jaar geleden een huis in Londen gemiddeld £300.361. In bijna één jaar tijd is deze waarde gestegen naar £345.186. Maandelijks werd er een rendement gemaakt van £4.000. Uitgedrukt in euro’s gaat het om een maandelijks bedrag van ruim €4.800.

Deze sterke waardestijging werd grotendeels veroorzaakt door een stimuleringsprogramma van de Britse overheid en de Bank of England. Met het zogenaamde “Help to Buy” programma werd er meer geld verstrekt aan krediet. Dit bleek succesvol. Het succes is mede bereikt door de zeer aantrekkelijke hypotheekrente van dit moment.

Een vergelijkbare ontwikkeling is voor de Nederlandse huizenmarkt niet waarschijnlijk. Het beleid van de Nederlandse overheid is er juist op gericht om minder aan hypotheek te verstrekken. In het verleden hebben banken te ruime normen gehanteerd, en hier hebben wij nu nog steeds last van. De Nederlandse huizenprijzen zullen volgens de voorspellingen ook weer gaan stijgen in 2014, maar uitslagen zoals in het Verenigd Koninkrijk worden in Nederland niet verwacht.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten