maandag 27 januari 2014

Extra aflossingen niet meer aanvragenIk kreeg vandaag een verrassend mailtje van Achmea Bank. Extra aflossingen hoeven niet meer aangevraagd te worden.

De administratieve druk heeft Achmea waarschijnlijk doen besluiten om aflossingen niet meer per stuk goed te keuren. Het slaat ook nergens op om aflossingen die ruim binnen de vrijstelling vallen goed te keuren. Ze gaan nu opletten dat klanten niet meer dan 20% van de hoofdsom aflossen.

Deze verruiming hebben ze waarschijnlijk doorgevoerd door de vele verzoeken die ze maandelijks binnen krijgen. Het belachelijke was ook dat een goedkeuring vier tot zes weken kon duren. Dat is een lange periode als je nagaat dat één blik op het computerscherm voldoende is om te kunnen bepalen of een aflossing nog binnen de 20% van de hoofdsom blijft.

Ik heb een aflossing aangevraagd van €2.500. Dit bedrag heb ik nog niet weer opgespaard. Om toch volgende maand al te kunnen profiteren van een lagere hypotheekschuld, heb ik zojuist weer €2.000 afbetaald op mijn schuld. Deze aflossing brengt mijn totale hypotheekschuld op €171.976,20. Weer een stapje richting mijn einddoel………. Mijn hypotheek naar nul.

9 opmerkingen:

 1. t was toch ook van de gekke dat je dat moest aanvragen
  zal nu vast wel 1 of 2 werkplekken schelen, bureaucratie kost veel geld
  Maar goed weer 2000 euro eraf het word al een mooi rijtje zo aan de linkerkant van het scherm .
  Zelf hebben we thuis een foto van ons huis , met blokjes van 1000 euro die we inkleuren( we zijn bij de ramen van de begane grond, dus nog heel veel huis te gaan, maar ja tot kniehoogte is het ons huis:-)
  Gefeliciteerd met je aflossing, nu al 27000 gedaan dat is heel veel geld!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Fijn dat het aanvragen geschrapt is. Soeg idd nergens op.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Fijn voor je, wat een rompslomp was dat ook. Bij mij (rabo) kun je het ook zo overboeken en de volgende dag is het verwerkt. Super gemakkelijk.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Bij mij kun je het ook zo overboeken (deltalloyd) verwerken en de ontvangst van een actueel saldo overzicht duurt wel even

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Bij ING is het supermakkelijk. storten, vermelden welke hypotheek en twee weken later krijg je een brief thuis met het nieuwe maandbedrag. Het enige is dat er nooit het restsaldo opstaat. maar dat hou ik zelf heel goed bij. Tot op de euro.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Bij de SNS ook altijd een hoop gedoe. Jammer!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hier rabo ben net begonnen en in januari twee keer gestort 750 en 775 zag het binnen 2 dagen al afgeschreven van het hypotheekbedrag met nieuwe rente erbij bij internetbankieren. echt een stimulans om door te gaan... mag bij de rabo per 350 euro we hebben nog wel aardig wat te gaan was 344500 waarvan 160000 spaarhypotheek, de rest aflossingsvrij.. maar ook nog 25 jaar hypotheekrenteaftrek, probeer gewoon af en toe wat te storten en over 15 jaar is de spaarhypotheek afgelost en is er vast meer ruimte om af te lossen op de rest.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Bij woonfonds hypotheken is het ook veranderd, daar kan je nu ook zelf bepalen wanneer. Alleen als je bij wil storten in je spaarhypotheek moet het daar wel worden aangevraagd.

  BeantwoordenVerwijderen