maandag 19 november 2018

Meeverhuisbare hypotheek

Je hypotheek meeverhuizen naar een ander huis is door de huidige rentestand niet slim. Bij het kopen van een huis kun je nu namelijk beter kiezen voor de zeer lage hypotheekrentes van dit moment. Bij het kiezen van een hypotheek doe je er verstandig aan om een hypotheek te kiezen die je in de toekomst kunt meeverhuizen.

Bij het kopen van een huis let je goed op jouw voorkeuren en wensen. Hierbij let je ook goed op de toekomstwensen. Je kiest bijvoorbeeld voor een extra slaapkamer voor een eventuele gezinsuitbreiding. Of je kiest een huis met een slaapkamer en een badkamer op de begane grond. Toch kun je niet alle toekomstwensen inschatten. De kans dat je de komende jaren weer gaat verhuizen is niet uit te sluiten. Houd hier al rekening mee bij het afsluiten van een hypotheek.

Kies een meeverhuisbare hypotheek

De hypotheekrentes zijn nu historisch laag. De kans is groot dat de hypotheekrentes over bijvoorbeeld tien jaren weer aanzienlijk hoger zijn. Je kunt optimaal van de huidige rentestand profiteren door nu te gaan voor een lange rentevaste periode van bijvoorbeeld 20 jaar. Dit heeft als voordeel dat je lange tijd verzekerd bent van lage maandlasten. Door ook nog een hypotheek te selecteren die je bij het kopen van een ander huis mee kunt nemen, ben je helemaal goed bezig.

Door de huidige rentestand is de verhuisregeling zeer gunstig. Je wilt misschien altijd in het huis blijven wonen, maar niemand kan in de toekomst kijken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten