donderdag 28 januari 2016

Aflossing in januari – 1.250 euroIk heb mij eind 2015 voorgenomen om in 2016 iedere maand minimaal €1.250 over te maken. Vandaag heb ik het bedrag voor januari overgemaakt. Mijn hypotheekschuld is gezakt naar €131.250. Deze extra aflossing geeft mij een besparing van €4,86 per maand. Door maandelijks €1.250 over te maken moet ik eind 2016 op een hypotheekschuld zitten van €117.500.

Sinds september 2012 heb ik in totaal €67.726 afbetaald. Dat zijn twee nieuwe middenklasse auto’s in 3,5 jaren. Als je actief aan het aflossen bent moet je eigenlijk iedere keer weer stil staan bij wat je tot op heden bereikt hebt. Voor het aflossen krijg je namelijk niets materieels terug. Door de feestjes te vieren besef je dat je door hard werken de finish steeds dichterbij ziet komen. De eindstreep ligt nog ver in de toekomst, maar ik stel mijzelf korte termijn doelen. Ik heb net weer €1.250 overgemaakt. Ik moet eind februari dit bedrag weer beschikbaar hebben. Iedere euro is er dus weer één.

Elke maand weer creatief zijn
In januari is het nipt gelukt om het bedrag bijeen te krijgen. In februari moet er alvast een deel van de zomervakantie betaald worden. Onlangs ben ik ook twee keer naar het ziekenhuis geweest. De vrees bestond namelijk dat ik een blindedarmontsteking had. Gelukkig viel het mee. Op korte termijn zal ik ook hier de rekening voor krijgen. Dit zal waarschijnlijk mijn volledige eigen risico kosten. Weer €385 weg! In februari zal ik mijn spaarrekening aan moeten spreken voor de aflossing vrees ik.

13 opmerkingen:

 1. Hier inmiddels ook de 1e aflossing gedaan van dit jaar, €2.000. Doel voor dit jaar is de hypotheek voor 50% afgelost te hebben. Zoals het er nu naar uit ziet moet het lukken.

  Inmiddels al een paar jaar bezig en erg leuk on resultaat bij te houden van het aflossen.

  http://i.imgur.com/ftIHWWD.png

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Leuke weergave. Klopt het dat ik de maandelijkse groei van je levenhypotheek niet zie in je grafiek?

   Verwijderen
  2. Klopt, deze grafiek genereer ik automatisch elke nacht(haalt vanzelf de data op bij mijn hypotheek verstrekker via een online portal). Voor de levenhypotheek is er geen data beschikbaar, alleen een brief met een stand. Moet nog eens uitzoeken of dat ook geautomatiseerd kan worden.

   Verwijderen
 2. Wauw, dat is een ambitieus doel. Succes.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Gelukkig heb je geen eigen risico van 885. Fijn dat het deze maand gelukt is om je maanddoel te bereiken. Succes de komende maanden. Wij lossen ook maandelijks af na het storten van het salaris. Het is een lange weg te gaan, maar als je eenmaal op weg bent is het niet zo erg als het voor sommigen lijkt te zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Goed bezig! Een mooie en ambitieuze doelstelling!
  Wij lossen ook maandelijks 875 euro af. Elke stap is er weer eentje richting het einddoel. En net wat je zegt, het is ZO belangrijk om af en toe stil te staan bij wat je al hebt bereikt. Dat motiveert des te meer. En het vieren van het moment natuurlijk :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Lekker! Hier gaat volgende maand weer 3000 euro richting de studieschuld. Je moet het inderdaad zelf vieren want er staat niets glimmends voor je deur ofzo ;) Wij wijzen af en toe maar een paar bakstenen aan die we deze maand weer hebben afgelost bij de bank.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Heel goed gedaan. Helaas schiet het aflossen er bij ons op het moment een beetje in, maar we willen de draad snel weer oppakken.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wij kleuren ons papieren schema in, met mooie kleurtjes, na iedere aflossing. Verdeeld in vakjes en zo zie je in 1 oogopslag hoeveel er al is afgelost. Ik loop er iedere dag een paar keer langs, hij hangt boven aan de zijkant van een boekenkast en zo vier ik iedere dag ons doorzettingsvermogen!1 Maart mogen er weer een heleboel blokjes ingekleurd, dan gaat er weer een betaling van 5ooo af!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb ook zo'n afloskalender gemaakt en het motiveert enorm, nog een lange weg te gaan maar het steeds berekenen van de extra aflossingen maakt van mij een tevreden mens. Jan.

   Verwijderen
 8. Eind deze maand ploft de rekening van de gemeentebelasting weer op de deurmat. €800 ongeveer die ik graag in 1 keer afbetaal. Dit is dus een maand van €0,- aflossing voor mij....

  Bij een ieder ander toch ook een gepeperde rekening?

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik volg je blog al geruime tijd en het heeft mij gemotiveerd om zelf ook flink af te lossen. Momenteel nog €100K over en in juni loopt mijn 10-jarige hypotheek af dus ik kan af van mijn 5% rente en tegen een veel lager rentetarief verder. Ik los ook 12.5K per jaar af en als alles meezit ben ik over 8 jaar helemaal hypotheekvrij. Het idee dat je er fysiek niets voor terugkrijgt heb ik losgelaten. Elk jaar de daling zien en meer geld overhouden geeft genoeg voldoening! Ga zo door en succes iedereen die ook aan het aflossen is. Nu hopen dat de overheid de eigen woning niet in box 3 zet in de toekomst.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen