woensdag 13 april 2016

Ons huis is verkocht onder voorbehoudOp de Open Huizen Dag van 2 april zijn er zeer serieuze kijkers geweest. Dit bleek ook een paar dagen later toen ze een tweede bezichtiging ingepland hebben. Het huis is nu verkocht onder voorbehoud. Nu op zoek naar een ander huis.

Eind september wordt ons huis overgedragen op de nieuwe eigenaren. Na verkoop blijft er een overwaarde van €41.250 over. Dit bedrag gaan wij weer investeren in het nieuw aan te kopen huis. Door de aflossingen in de afgelopen 3,5 jaren hebben wij dit mogelijk gemaakt.

Einde aflosdrift?
De komende maanden gaan wij niet meer aflossen. Het bedrag dat wij normaal gesproken zou gebruiken voor aflossingen gaan wij nu gebruiken voor het naar wens maken van de nieuwe woning. De nieuwe woning zorgt weer voor een hogere hypotheek, maar ons doel blijft hetzelfde. Het grote verschil is dat ik nu niet met mijn 50e hypotheekvrij ben.

Waarom verhuizen?
Wij lopen al jaren met het idee rond om nog één keer een stap te maken in onze wooncarrière. De huizenprijzen zijn de afgelopen jaren sterk gezakt en de hypotheekrente is historisch laag. Dit leek ons een goed moment. Het huis moet zeer ruim zijn en vooral comfort bieden en voldoende slaapkamers. Ik wil een ruimere werkkamer en de meiden willen ook een grotere slaapkamer.

Mijn aflosschema is niet meer vol te houden
Na onze verhuizing gaan wij maandelijks weer extra aflossen, maar niet meer met de bedragen die jullie van ons gewend zijn. Het zal om kleine stapjes gaan van honderden euro’s per maand in plaats van €1.250 of €1.500. Echter, onze nieuwe hypotheek wordt deels een lineaire of een annuïteitenhypotheek. Hier zit uiteraard ook al een aflossing in verwerkt.

Ik houd jullie op de hoogte van de voortgang. Wij hebben al een aantal huizen bekeken, maar wij zijn er nog niet uit.

18 opmerkingen:

 1. Wie weet, als de kinderen de deur uit zijn. Je hebt nog even. Succes. Het kan soms snel gaan.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Gefeliciteerd met de verkoop van jullie woning.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Gefeliciteerd met de verkoop van de woning. Nu een geschikte nieuwe vinden, maar dat gaat zeker lukken!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat fijn, gefeliciteerd! Veel succes met jullie huizenjacht!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Gefeliciteerd! En veel succes bij het vinden van het huis dat aan al jullie wensen voldoet.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hoi Juul, gefeliciteerd! Gaan jullie nu een duurdere woning in Groningen kopen? Houd je dan rekening met eventuele aardbevingsschade in toekomst? En als straks de meiden wat ouder zijn en uit huis gaan om te studeren, heb je dan niet een te grote woning en ga je dan op zoek naar een kleinere over een paar jaar, met slaapkamer beneden? Als je dan alle kosten en dergelijke op een rijtje zet over zeg maar 10 jaar, ben je dan niet eigenlijk een dief van je eigen portemonnee? Zeg dan eens eerlijk: had je dan niet gewoon helemaal niets extra afgelost, en dan had je nu dus de woning niet verkocht, want verlies. Maar je had wel 70.000 euro aan andere leuke dingen kunnen besteden. En dat in 4 jaar. Tel het zelf maar na; de kosten van je eerste, tweede en derde huis. Want dit wordt niet je laatste huis. En als laatste: je bent de afgelopen 4 jaar elke dag met dat aflossen in je hoofd bezig geweest, hoeveel energie kostte dat wel niet... Niet om negatief te zijn hoor, maar een beetje realistisch, vraag maar aan je vrouw ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hi Juul.

  Waarom ga je minder aflossen per maand nu? Is het een puur financiele reden of iets anders?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wij moeten ons spaarbuffer weer aanvullen. Verhuizen en de nieuwe woning inrichten gaat ons een deel van het spaargeld kosten. Geleidelijk willen wij onze buffer weer naar het oude niveau brengen.

   Verwijderen
 8. Wat fijn, gefeliciteerd!! Ik denk echter dat het niet je laatste huis is hoor, wellicht later nog een kleinere woning/aanleunwoning/verzorgtehuis... sssttt eerst genieten van het nu! Veel succes en plezier. We horen de voortgang wel

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Fijn dat jullie huis is verkocht! Een leuke en vruchtbare zoektocht naar een nieuwe stulp gewenst!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat een fijn nieuws! Het zoeken naar een leuke geschikte woning is iets wat veel energie kan kosten, maar ook leuk is om te doen, denk ik. In ieder geval wens ik jullie er succes mee!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Gefeliciteerd met de verkoop. Nu op zoek. Kies niet te snel, en kies goed. Noodgedwongen tijdelijk iets huren kan ook een optie nog zijn.
  Niet iets kopen omdat je iets moet kopen.

  Overigens, het is bij de besluitvorming net zo belangrijk om te weten wat je niet wilt, dan kom je vanzelf bij hetgeen je wel wilt.

  Dus veel huizen bekijken, en beoordelen, dan komt het juiste huis vanzelf

  BeantwoordenVerwijderen