zondag 3 april 2016

Wat als ons huis wordt verkocht?Wij zijn maandelijks flink aan het aflossen en ons huis staat in de verkoop. Dit lijkt verwarrend! Ik krijg er via reacties en de mail ook veel vragen over. Graag wil ik onze motivatie toelichten.

Ons doel is om hypotheekvrij te leven. In de afgelopen 3,5 jaren hebben wij €70.250 afbetaald. Vanaf het begin gerekend is 35% van de hypotheek al afbetaald. De woning die wij na verkoop van de huidige woning gaan kopen zal duurder zijn. Wij beginnen na aankoop weer aan een hogere hypotheekschuld. Waarom willen wij dit?

Onze volgende woning is de eindwoning
Wij zijn 44 jaar oud en hoeven dus nog geen rekening te houden met onze oudedag. Toch weten wij dat we nog een keer een ander huis gaan kopen. Door de huidige rentestand en de situatie op de huizenmarkt is dit een goed moment. Een aanvullende reden is dat wij na 13 jaar ook graag weer in een ander huis willen wonen.

Door onze aflossingen in de afgelopen jaren houden wij na verkoop een leuke overwaarde over. Dit bedrag gaan wij weer investeren in de nieuw aan te kopen woning. Wij gaan niet te duur kopen, zodat wij op onze 60e hypotheekvrij zijn.

Wat nu als het huis niet wordt verkocht?
Ook niets aan de hand. Wij wonen nu zeer prettig en eerlijk gezegd zou het ook nog wel een prettige gedachte zijn om hier gewoon te blijven. Wij gaan dan de 5 slaapkamers vernieuwen en de dochters gaan promoveren naar een grotere kamers. Op zolder hebben wij namelijk nog een kamer van 17 m2. Ik houd jullie op de hoogte! Juul

4 opmerkingen:

 1. Je motivatie is helder en goed te begrijpen. De enige reden die ik zou hebben om wat contanten achter de hand te houden voor aankopen die niet in de hypotheek vallen (Losse vloeren, gordijnen, meubels) of om een bouwvakkertje wat eurootjes te kunnen toeschuiven zodat hij geen factuur schrijft ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Succes met de verkoop, Juul.
  De eerste maanden zijn niet succesvol voor je geweest, dus zal het wel moeilijk worden om deze te verkopen.
  Mits je bereid bent om de vraagprijs nog een keer te verlagen?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nee, wij hebben één keer de vraagprijs naar beneden bijgesteld. Een verdere verlaging gaan wij niet doen! Als het huis voor dit bedrag niet te verkopen is, trekken wij ons huis terug.

   Verwijderen
 3. Hoe dan ook is het altijd verstandig om af te lossen. Ik vind daar geen tegenstrijdigheid in zitten, ook niet als je je huis wil verkopen. En jullie lijken ook al een plan B te hebben en je daar ook goed in te kunnen vinden, mocht dit nodig zijn. Goed bezig!

  BeantwoordenVerwijderen