vrijdag 20 juli 2018

Dalen de huizenprijzen in Amsterdam?

Het is een feit dat huizenprijzen niet jaarlijks sterk kunnen blijven stijgen. Er moet namelijk een moment komen dat de huizen onbetaalbaar zijn geworden. Of huizenkopers zijn niet meer bereid om het gewenste bedrag neer te leggen voor de huizen. Is dat punt bereikt in Amsterdam?

In  het derde kwartaal zijn volgens de NVM de gemiddelde Amsterdamse huizenprijzen gezakt met een half procent. Tussenwoningen zelfs met 7%. Ook niet zo gek want de huizenprijzen zijn sinds 2013 met 25% gestegen. Er is nog steeds een groot tekort aan woonruimte in onze hoofdstad.

Huizen kosten gemiddeld richting de vier ton

In  het afgelopen kwartaal zijn in Amsterdam huizen verkocht voor een gemiddelde prijs van €378.000. Voor gezinnen zijn huizen in Amsterdam inmiddels onbetaalbaar geworden. Veel potentiĆ«le kopers gaan al geen huizen meer bekijken, omdat ze weten dat ze boven de vraagprijs moeten bieden. Dit is een gunstige ontwikkeling voor verkopers met een huis in de omgeving van Amsterdam. Daar zijn de huizenprijzen ook hard aan het stijgen?

Landelijk zijn de huizenprijzen gestegen met 9,7% in vergelijking met het derde kwartaal van 2016. Een huis kost nu gemiddeld €264.000. In de Randstad zijn de prijsstijgingen zo groot, dat ze zorgen voor het opkrikken van de landelijke cijfers.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten