woensdag 23 april 2014

Centraal Beheer wil van mijn woekerpolis afVerzekeraars zitten met de beleggingspolissen in hun maag. Jaren geleden hebben ze al geïnventariseerd welke polissen onder noemer woekerpolissen vallen, maar ze worden nog steeds niet met rust gelaten. Er lopen nog rechtszaken om verzekeraars te laten bloeden voor hun belachelijke kostenstructuren uit het verleden.

Centraal Beheer Achmea belde mij een paar weken geleden met het voorstel om mijn beleggingshypotheek “gratis” om te zetten. De afgelopen dagen heb ik de nodige loongegevens, pensioenopgaven en persoonsgegevens moeten verstrekken. Ze beschikken nu over alle gegevens en ze gaan nu broeden om de mogelijkheden boven tafel te krijgen.

De achterliggende gedachte van de verzekeraar is natuurlijk om zo goed mogelijk te voldoen aan hun zorgplicht. Ik heb geen hoge verwachtingen van het voorstel, maar ik wacht af.

Ik zou mijn hypotheek graag om willen zetten naar een lineaire hypotheek tegen de laagst mogelijke hypotheekrente. In het eerste gesprek met een medewerkster van de verzekeraar heb ik aangegeven niet bereid te zijn om een boeterente te betalen. De medewerkster heeft mij toen toegezegd dat het goed kwam. Nu maar afwachten hoe ze dit gaan oplossen en wat het voorstel gaat worden.

4 opmerkingen:

 1. Al 30.500 euro afgelost. Gaat steeds beter. Ben verbaasd dat je nog steeds een woekerpolis hebt.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Terechte opmerking! Ik heb er wel een gedachte achter gehad. Ik had toen al in gedachten om op termijn de hypotheek om te zetten naar een andere hypotheekvorm. Maar welke vorm je ook kiest, goedkoper dan een beleggingshypotheek in combinatie met een aflossingsvrije hypotheek kan niet. Door de lasten zo laag mogelijk te houden, kon ik zoveel mogelijk aflossen. In deze situatie kon ik de aflossing zelf zoveel mogelijk in de hand houden.

   Verwijderen
 2. Is het geen mogelijkheid om alles aflossingsvrij te doen? Bij ons kon dat wel, omdat we na het omzetten en afkopen van de verzekering veilig genoeg waren om 100% aflossingsvrij te gaan. Aflossen doen wij toch wel en zo houden we de boel in eigen hand, zoveel mogelijk.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Eind dit jaar hebben we 15 jaar betaald aan onze kapitaalverzekering, je kunt m dan onder bepaalde voorwaarden belastingvrij afkopen. Dit wil ik gaan doen, dan houden we zo'n 120000 euro over en dat kan dan overgezet worden naar helemaal aflossingsvrij. De waarde uit de polis kunnen we weer als aflossing gebruiken. We zijn dan van 603 euro bruto voor de hypo en 85,50 voor de verzekering naar zo'n 400 bruto per maand gegaan. Dat is toch bijna 300 euro wat je niet meer hoeft te betalen en daarmee kunnen we weer aflossen hoop ik.��

  BeantwoordenVerwijderen