vrijdag 18 april 2014

Hypotheekschuld is weer €1.000 kleinerHet is al bijna twee maanden geleden dat ik de laatste extra aflossing heb verricht. Zojuist weer €1.000 extra afbetaald om de motivatie vast te houden.

Ik heb het bedrag met moeite bij elkaar gekregen, maar het is weer gelukt. Op een paar verdwaalde spaarrekeningen stond nog in totaal tweehonderd euro en totaal kwam ik net weer op €1.000 boven mijn bufferbedrag. In totaal heb ik nu €30.500 afbetaald in één jaar en zeven maanden tijd.

De afgelopen weken heb ik twee offertes bij opdrachtgevers uitgezet. Als beide opdrachten door gaan verwacht ik een paar duizend euro extra uit mijn freelance werkzaamheden te halen. In de zomer zou ik dan ik één keer een aflossing kunnen verrichten van €3.000 tot €4.000.

Iedereen die extra aan het aflossen is kan ik adviseren om de bedragen voor jezelf op te schrijven en ergens op te hangen waar je het vaak ziet. Ik heb de bedragen uitgeschreven op een a-4-tje en op mijn werkkamer gehangen. Dagelijks zie ik de bedragen en dat motiveert en geeft energie om nog meer af te betalen en wel zo snel mogelijk. Zie hieronder!


9 opmerkingen:

 1. Het valt niet mee juul, ik doe dat ook elke mnd 500 maar de voldoening is groot

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik heb een vel papier hangen met hokjes van een tientje voor de hele hypotheek van 150.000. Elke aflossing kleur ik in met kleurpotlood. Alle aflossingen in een andere kleur. Een vrolijk blad, akn ik je zeggen, nu we over de helft heen zijn al. En iedere 100 Euro is weer gekleurd streepje erbij!! Dat motiveert enorm!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Goed idee! Zo maar je in één oogopslag inzichtelijk hoe ver je bent. Ook een lekker gevoel om weer een hokje in te mogen kleuren.

   Verwijderen
 3. ik heb een uitgeprinte foto van ons huis hangen met vakjes erop, wij hebben vakjes van 1000 euro (het is een duur huis, dus met hokjes van een tientje zou het een fotobehangetje moeten worden)
  We kleuren in van beneden naar boven, elk jaar een andere kleur- zo zie ik dat het eerste jaar maar 2 hokjes gekleurd zijn het 2e jaar 3 hokjes, het worden er steeds meer ( sneeuwbal effect) vorig jaar deden we 24 hokjes ( ons topjaar !) dit is veel maar we verkochten onze verzameling ( jaren verzameld, maar aflossen heeft nu voorrang)
  Er is nu ingekleurd tot op de begane grond , tot halverwege de ramen is van ons;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Het moet dan ook inspireren om meer geld te verdienen. Je werkt ook als freelancer, dan heb je vrijheid om je werk in te delen.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Het cadeautje wat je jezelf maandelijks kan geven om vrij uit te geven (zeg maar verbrassen) is de korting op de rente die je ontvangt elke maand (plus een beetje premie korting) omdat je juist extra dat jaar hebt afgelost. Die paar tientjes per maand voel je niet zo keihard maar na een paar jaar zijn dat al snel honderden Euro's per maand. Ja het is misschien een manier om het extra aflossen lang vol te kunnen houden.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik heb net het laatste bedrag overgemaakt aan de bank, ik ben van mijn aflossingsvrije hypotheek af, afgelost! 70.000 euro! Geen aflossingen meer, geen rente, niets, heerlijk!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Gefeliciteerd aflossingsvrij afgelost 19april! Eind dit jaar zijn we er ook vanaf. Helemaal 0.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Oh, wat lijkt me dat fijn, zeg! Wij hebben nog 61.000 te gaan, maar ieder beetje minder is een beetje minder.

  BeantwoordenVerwijderen