zondag 11 februari 2018

Wordt de aflossingsvrije hypotheek steeds duurder?


Er is een nieuwe trend gaande. De hypotheekrente voor de aflossingsvrije hypotheek wordt steeds duurder ten opzichte van de rente voor de lineaire en de annuïteitenhypotheek. Ze drukken geen rente op bij de aflossingsvrije hypotheek, maar banken voeren in sommige gevallen geen renteverlaging meer door op de aflossingsvrije hypotheek.

Er worden nog maar weinig aflossingsvrije hypotheken afgesloten. Dat is ook goed te verklaren, want bij het afsluiten van een nieuwe hypotheek geeft deze hypotheekvorm geen recht meer op hypotheekrenteaftrek. Toch blijven de tarieven belangrijk. Veel bestaande hypotheken bevatten namelijk nog een aflossingsvrij deel.

Wordt dit een probleem bij het verlengen van de hypotheek?

Hoe de hypotheekrentes  zich gaan ontwikkelen de komende maanden en jaren is weinig met zekerheid over te zeggen. Economen verwachten in 2018 een stabiele hypotheekrente of een iets stijgende hypotheekrente. Op langere termijn is het afwachten, maar er gaat natuurlijk een keer een moment komen dat de hypotheekrentes sterk stijgen. Houd daar zeker rekening mee voor een aflossingsvrije hypotheek. Op deze schuld los je namelijk niet af, dus de schuld blijft maximaal.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten